fbpx

OPTImális választás!

Írta: - 2018 január 17.

Az OPTIGÉP Kft. gépeivel időt és pénzt spórol.

Az OPTIGÉP Kft. a mezőgazdaság gépigényeit figyelembe vevő fejlesztési munkájának eredményeként korszerű termékskálával áll megrendelői szolgálatára.

Napraforgó-betakarító adapterek

A NAS napraforgó adapterek széles választékban elérhetőek:

Fix változat: 2-16 soros, 50; 55; 60; 70; 76,2 cm sortávú kivitelben;

• Csukható változat: 6 és 8 soros, 76,2 cm sortávú kivitelben;

• Szárzúzós változat: 6 és 8 soros, 70 és 76,2 cm sortávú kivitelben.

Az adapterek bármely típusú kombájnra adaptálhatóak. Az adapterekkel a ledőlt vagy esetenként beteg napraforgó is nagyon kis veszteséggel betakarítható.

A szárzúzós változatú NAS Z biztosítja, hogy a talajművelés már közvetlenül a betakarítás után végezhető. A csukható változatú NAS CS gyors átállást tesz lehetővé a területek között.

A PSM szárzúzóval szerelt napraforgó betakarító adapter 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm sortávolságú fix vázú, valamint 8 soros csukható kivitelben kapható. Ezek az adapterek hatékony szárzúzást végeznek alacsony, dőlt állományban is.

A PSM adapterek használatával a talajtaposási kár csökken, és megtakarítható a külön erő- és munkagépigény, valamint a külön menetben történő szárzúzás munkaideje és költsége.

Kukorica-betakarító adapterek

Az OptiCorn típusú, szárzúzóval szerelt adapterek 2, 4, 5, 6, 8 és 12 soros, 70 és 76,2 cm sortávú fix vázú, valamint 6 és 8 soros csukható vázú kivitelben kaphatóak.

Speciális, késes törőhengerei (640 mm) biztosítják a hatékony szárlehúzást nagyobb haladási sebesség mellett is. A törőhenger- ill. a zúzókések élei keményfém bevonattal vannak ellátva. A törőhengerek csapágyazása nem igényel napi karbantartást. A törőlécek központi vezérléssel állíthatók. A nagy sebességgel forgó (2400 1/s) zúzóegységek kikapcsolhatóak.

Az új OptiCorn Premium kukorica-betakarító adapter egyedülálló, alumínium hajtóműházas hajtásrendszerrel rendelkezik, amit a GKN-Walterscheid GmbH-val fejlesztett az Optigép Kft.

Az adapteren mindent hajtóművek hajtanak meg karbantartásmentes üzemeltetést biztosítva. Egyedi megoldás az adapter sebességváltó hajtóműve: egy kar segítségével az adott állománytól függően változtatható a gyári alapértékhez képest +/- 5 %-kal a fordulatszám. Hajtóművel meghajtott a terelőcsiga, ill. a törőegységek hajtását is Walterscheid biztonsági kapcsolók és kardánok biztosítják, ami a flexibilitást növeli. Ennek az adaptercsaládnak nagy újdonsága, hogy csak rozsdamentes acél ill. alumínium felhasználásával készül a vázszerkezetük, ill. az alkatrészeik 90 %-a, amellyel súlycsökkenés érhető el egy hagyományos, acélvázas felépítésű adapterhez képest. Az anyaghasználat előnyei a kedvezőbb üzemanyag-felhasználásban, a taposási kár csökkenésében, valamint a hosszabb várható élettartamban is jelentkeznek, illetve a vízállásos területek betakaríthatóságában van jelentős előnye.