Hűl-, vagy melegszik?
Február elején jártunk, kint 5 oC volt, de a frissen mart silókazalból áradt a meleg.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreFebruár elején jártunk, kint 5 oC volt, de a frissen mart silókazalból áradt a meleg.
Az ezredforduló óta 40%-kal csökkent a sertésállomány, a kocáké még súlyosabb arányban.
A 43/2013. (V. 29.) VM rendelet nyomán mintegy 23,1 százalékos bővüléssel az ország területének 68-69%-a lett nitrányérzékeny besorolású.
Nagyon sok esetben a szemes termények betakarítási nedvességtartalmánál (25-30%) lényegesen magasabb (95%) nedvességtartalmú anyagok 12-13%-ra történő szárítására is van igény.
A kaszálás munkaminősége szempontjából az egyik legfontosabb szempont, hogy a talajállapotnak, a termesztett növényféleségnek megfelelő rotációs kaszát válasszuk ki.
A permetezések eredményességének alapvető feltétele, hogy a permetlé a szükséges koncentrációjú és megfelelő homogenitású legyen.
Fliegl Agrartechnik: fejlesztések rakományrögzítéstől a vezérlésig.
Több megyében már végeztek a tavaszi kalászosok – az árpa és a zab – vetésével, és folyamatban van a többi kora tavaszi növény vetése is.
A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy bevezetésével is a sertésállomány és a sertéshús belföldi fogyasztásának növelését igyekszik támogatni a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).
Három nagy áruházlánc népszerűsíti húsvét előtt a hajdúsági tormát április 11-én és 12-én a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) szervezésében, a hazai torma fogyasztásának ösztönzése érdekében.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.