fbpx

PETKUS és SELECTA együttműködés

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 08.

A Petkus és a Selecta közös céget hozott létre, hogy együtt erősítsék pozíciójukat a zöldségvetőmag-feldolgozó gépek piacán

A PETKUS a közelmúltban jelentette be, hogy szeretné megerősíteni a pozícióját a zöldségvetőmag-feldolgozó gépek piacán. Ennek érdekében a PETKUS Holding többségi részesedést szerzett a Selecta Machinefabriek BV vegyesvállalatban. Az új vállalat PETKUS Selecta BV. néven a PETKUS Zöldség Vetőmagtechnológiai Központjához fog költözni Hollandiába.

A közös vállalat létrehozása a PETKUS portfóliójának és termékkínálatának bővítését szolgálja, illetve a PETKUS hozzáférést biztosít a SELECTA számára, hogy a PETKUS csoport innovációs és K+F részlegének eredményeit felhasználja.

„Növeljük erőfeszítéseinket az innovatív gépek piacra vitelére, különös tekintettel a zöldségvetőmag-ágazatra és a kutatóállomások, valamint a laboratóriumok speciális igényeire” – jelentette ki Ron Mourik, az új PETKUS Selecta BV. vezérigazgatója a hivatalos bejelentést követően, az AgriTechnica kiállításon.

A Selecta a kisebb és közepes méretű kereskedelmi vetőmagtételek, illetve laboratóriumi minták tisztítására és feldolgozására tervez és gyárt kiváló minőségű gépeket. A világ minden tájáról ismert SELECTA BV. termékei nem tömegtermelésben készülnek, hanem szakemberek által gondosan és pontosan megtervezve, így a felhasználó saját igényeihez igazodva.

PETKUS – Közép Európa Kft.

2045, Törökbálint, Dulácska u. 1/C

E-mail: [email protected]

http://www.petkus.hu