QUIVOGNE DEMETER univerzális kultivátor

Írta: - 2018 február 27.

A Demeter univerzális kultivátor egy igazán sokoldalú munkagép, amellyel Ön a tarlóápolás feladatai mellett a magágykészítést és szántáselmunkálást is magas minőségben tudja elvégezni.

A robusztus felépítésű munkagépen az elmunkáló eszközök 7 sorban vannak elhelyezve. Az első sorban egy hidraulikus állítású simító dolgozza el a nagyobb hantokat. Helyzete a traktorfülkéből könnyen állítható. Szántáselmunkálás és magágykészítés folyamán intenzívebb, míg szármaradványokkal borított táblán enyhébb szögbe kell a simítót állítani. A talaj felső 3-15 cm-es rétegét a 70 x 12 mm-es rugós szárakra szerelt kapatagok dolgozzák át. A Demeter felszerelhető keskeny lándzsákkal vagy 200 mm-es lúdtalp kapákkal. A lándzsákkal könnyű húzás mellett valósítható meg a mélyebb talajmunka, míg a lúdtalpkapák a teljes felszín átdolgozásával végzik a feladatukat. A kapák a vázra 15 cm-es osztással vannak szerelve. A vázmagasság 58 cm, amely a kapaosztással együtt megfelelő átömlési keresztmetszetet ad az eltömődés mentes munkákra.

A kapaszekciót állítható helyzetű pálcás simító követi, amely fő feladata a felszín egyengetése és a kapanyomok eltüntetése.

A felszín lezárásáról a Demeter esetében több fajta henger gondoskodhat. Hazánkban a 600 mm átmérőjű U vagy L profilú ékgyűrűs henger alkalmazható a maximális kihasználtság érdekében.

A Demeter kultivátor elérhető 3/3,5 méter munkaszélességben merev, illetve 4/5/6 méteres hidraulikusan összecsukható kivitelben. Az 5 és 6 méteres munkagépek a szárnyrészeken első támkerékkel is fel vannak szerelve a pontosabb munkavégzés érdekében.

Opcióban a gépre a zöldtrágyázáshoz aprómag szóró egység is szerelhető.

Egy rövid videó a Demeter kultivátorról működés közben:

Gazsi Zsolt
Quivogne Magyarország Kft.
+36 30 558 4918
www.quivogne.hu
www.opall-agri.cz/hu