Rúzsa Magdi is a méhészet és a méz népszerűsítése mellé állt

Nemzetközi tapasztalatok szerint olyan drasztikusan csökken a mézelő méhek állománya, hogy az már veszélyezteti az élelmiszertermelést is. Ezért is jó hír, hogy idehaza újabb összefogás született a növények beporzásában kulcsszerepet játszó méhek megmentéséért, a méhészeti ágazat támogatásáért és a mézfogyasztás népszerűsítéséért.

 

 

 

Rúzsa Magdi a „Tehetsz méh többet!” kampány nagykövete

Méhcsaládot költöztetett a Takarékbank a budapesti Infoparkban álló székházának tetejére. A hitelintézet a ”Tehetsz méh többet” nagyszabású kampány keretében ad egy méhlegelővel is ellátott szálláshelyet a vándorméhcsaládnak.

A Takarékbank az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel és az Agrármarketing Centrummal stratégia megállapodást kötött augusztusban, ennek volt egyik lépése, hogy Molnár Gergely (Mézes Gergő) méhész elhelyezhette ezt a különleges bemutatókaptárt a Takarékbank székházának hatodik emeleti teraszán kialakított, hetven négyzetméteres méhlegelőn. A három szervezet egyebek között méhcsaládok vásárlásával, mézkészítéssel, a méhek kulcsfontosságú szerepének bemutatásával, edukációs kiadványokkal, a méz gasztronómiai és emberi szervezetre gyakorolt előnyeinek ismertetésével, a gazdák támogatásával kiemelt figyelmet fordít az ágazatra.

 

 

Az eseményen bemutatkozott a kampány nagykövete, Rúzsa Magdi énekesnő is, aki nem először áll ki egy fontos ügy mellett. „Mindannyian felelősek vagyunk a bolygó legfontosabb élőlényévé nyilvánított állataiért. Számomra nem volt kérdés, hogy a kampány mellé állok, hiszen a méz fogyasztásával sokat tehetünk egészségünk megőrzéséért, és a méhek megmentésével pedig közös jövőnkért teszünk”.

 

 

Az alapítószervezetek következő közös akciójára a szeptemberi Bábolnai Gazdanapokon kerül sor, ahol edukációs kiadvánnyal, előadásokkal, méhészeti bemutatókkal, gazdákkal és látványkaptárokkal hívják fel a figyelmet a méhek nélkülözhetetlen szerepére.

 

 

A Takarékbank székházának tetején egy hónapig lakik a vándorméhcsalád, ezután Bicskére szállítják őket, ott telelnek majd át. Szakszerű ellátásban és felügyeletben részesülnek, valamint egészségi állapotukat is folyamatosan ellenőrzi az Országos Magyar Méhészeti Egyesület.

 

agrár állattenyésztés beporzás kaptár méh méhészek támogatása méhészet mézfogyasztás mezőgazdaság Takarékbank