fbpx

SSDR talajlazítók 580 mm átmérőjű tandem-ékgyűrűs hengerrel

Írta: Szerkesztőség - 2018 július 16.

A francia QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég talajlazító kínálata igen széles. Cégünk a kisebb 60 LE-s traktoroktól a legnagyobb 600 LE-s erőgépekig tud megfelelő talajlazítót kínálni.

A talajlazítóink közül a legkeresettebb az SSDR típus, amely elérhető 3–13 késes kivitelben is. Az SSDR lazítók 6 osztályba sorolhatók a robosztusságuk alapján hasonló alapfelépítéssel. A két sorban elhelyezett, agresszív szögállású lazító kések repesztik a talajszelvényt akár 65 cm mélységig. A lazító késen oldalsó és mellső kések helyezkednek el, amelyekkel a teljes talajszelvény egyenletesen átdolgozható. A szárnyas kések helyzete és intenzitása munkamélységtől függően állítható a kívánt aprító és keverő hatás eléréséig. A bakhát mentes felszínről az SSDR lazítóknál állítható helyzetű oldalsó terelőlemez gondoskodik.

A megfelelő felszín eléréséhez és az optimális lezáráshoz több kialakítású henger is elérhető kínálatunkban. Az alapkivitel a jól ismert kétsoros tüskés henger, amely a kedvezőbb ár mellett az esetek nagy többségében jó munkát tud végezni. Sok esetben azonban a tüskés henger nem elegendő, mert száraz körülmények között nem töri elég intenzíven a felhasított rögöket, vagy a lazább területeken megtolja a talajt. Ezen problémák elkerülésére ajánljuk a kétsoros ékgyűrűs hengert. Az 580 mm átmérőjű hengerek egymással átfedésben szereltek, így igen jó öntisztuló hatással rendelkeznek. A rendkívül robusztus hengeren a gyűrűk osztása 25 cm, így az átfedés miatt 12,5 cm-es osztással aprítják és zárják le a felszínt. A hazai próbák során bebizonyosodott, hogy ezen kialakítás és gyűrűosztás miatt a talajfelszín sokkal egyenletesebb lesz, kisebb felülettel, és így még kevesebb nedvesség vesztéssel, mint a tüskés hengerrel szerelt változatok munkája után. Az átfedés és a nagy átmérő miatt a hengerpár nem kényes az eltömődésre. A nagy hengerátmérő másik előnye, hogy lazább talajokon nem túrja meg a talajt. Az új fejlesztésű duplasoros (tandem) ékgyűrűs henger elérhető az SSDR S típustól felfelé, tehát a 150 LE feletti traktorok mögé választott lazítókhoz.

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, kérem keresse kiemelt kereskedelmi partnereinket vagy gyári képviselőnket!

Gazsi Zsolt

06 30/558 4918

http://www.quivogne.hu