fbpx

Stabil az ingoványban a Kongskilde

Írta: Kohout Zoltán - 2019 január 28.

Megbízhatóság, korrektség: ezért választják Hajdú-Biharban is a Szakadáth-Gépker gépeit

Egy kis- vagy közepes méretű gazdaságban különösen meg kell fontolni minden beszerzést anyagi és technológiai szempontból. A Derecske térségében, zsombékos, egyenetlen talajokon gazdálkodó Bagdán Norbert régóta keresett olyan rendképzőt, amely hatékony munkára képes a speciális adottságok között is, és árban is elérhető, sőt, kifizetődő. A választása a Szakadáth-Gépker Kft. által ajánlott Kongskilde márkájúra esett – de vajon hogyan vált be ez a rendképző?

Alkalmazkodik a terepviszonyokhoz

Bagdán Norbert

Bagdán Norbert Hajdú-Bihar szívében, Derecske Berettyó-parti térségében, 180 hektáron termeszti a lucernát és a hagyományos szántóföldi takarmánynövényeket bő 100 szarvasmarhájának. – Régóta kerestem egy nagy és hatékony rendképzőt, sokat meg is próbáltam, de sokáig valahogy egyik sem felelt meg igazán. A földjeim ingoványos, zsombékos területen vannak, egyenetlenek, így olyan gépre van szükségem, ami ilyen körülmények között is képes a munkára, és képes követni a talajegyenetlenségeket– mondja a gazdálkodó. – A Kongskilde R1410SB rendkészítő abban is nagyon előnyös, hogy képes kétféle méretben: 3,6-6,35 méteren dolgozni, így a szűk, elkeskenyedő táblasávokon is kiválóan alkalmazható. Nálam ráadásul egyenetlen a terménysűrűség is: van, ahol nagyon dús a tömeg, van, ahol ritka a széna, ezért nagyon kedvező, hogy a Kongskilde kétféle rendet tud: egy nagyobbat vagy két kisebbet.

Megfizethető, jó minőség

A 40 LE vonóerő-igényű, 1.335 kg-os Kongskilde R1410SB Bagdán Norbert szerint ár-érték arányban is jó választásnak bizonyult. – Bár én még csak egy éve használom, azt máris látom használat közben, hogy stabil, masszív gépről van szó. Az ár természetesen fontos szempont volt, hiszen nem vagyunk nagygazdaság. Árban nem találtam ennél kedvezőbbet, pedig higgye el, körbenéztem a piacon! És egyáltalán nem nevezném drágának – hangsúlyozza a gazdaság vezetője. A Kongskilde erényeit kifejtve hozzáteszi, hogy a rendképző karbantartása is könnyű: reggelente néhány perces művelettel elvégezhető, „és ez nem szokott jellemző lenni”.

Segítőkész megbízhatóság

A derecskei gazdaság egyébként hosszú évek óta rendszeres vásárlója a Szakadáth-Gépker Kft.-nek. Bagdán Norbert ezt azzal indokolja, hogy korrekt, megbízható és rugalmas partnernek ismerte meg őket. – Náluk mindig, minden pontosan úgy történik, ahogyan a kezdetekkor vállalják. A kiajánlott ár a végére sem emelkedik valami „rejtett költség” miatt, és mindig a vállalt határidőre érkezik meg a megvásárolt gép. Vettem már a Szakadáth-Gépkertől Lely bálázót és kaszát, bálaszállító pótkocsit, több rendképzőt: a pályázati beruházásaim közül többet is, azt tapasztalom tehát, hogy amiben megállapodunk, az úgy is van – fejti ki a gazda.

Kongskilde

Ezt egyben a Szakadáth-Gépker Kft. szolgáltatói színvonalára és magatartására is érvényesnek tartja. – Amikor hiába keresgéltem, nemcsak segítettek, hanem ők ajánlották is ezt a megfelelő típust. Amikor pedig az évek során alkatrészre volt szükségem, még sosem kellett várakoznom. A segítőkészségükre jellemző, hogy akár hétvégén, akár kora reggel vagy este is kiszolgálnak, hogy ne álljon a munka!