fbpx

Egy sikeres szójanemesítési program fajtái

Írta: Agrárágazat.hu - Hirdetés - 2021 február 12.

Nagy elismerés, ha a szójagenetikák az AGROmashEXPO-n díjat kapnak. A Karintia bőtermő szójavetőmagjait azonban nemcsak a rangos különdíjak miatt érdemes kipróbálni.

díjnyertes szója Karintia Kft.

 

A hazai gazdák részére is már elérhető ABACA (000), AVENIDA (00-0) AGENDA (00-0) és SANDOKAN (I) genetikákkal 10 fölé bővült a Karintia fajtakínálata, így az ország egyik legnagyobb szójaportfóliójával állunk az Ön rendelkezésére.

A koraiság ismét biztonságot jelentett. Az extrém intenzív kezdeti fejlődéssel rendelkező szuperkorai fajtánk használatát a várhatóan kései vetésű helyekre fővetésben és másodvetésre is ajánljuk. Az ABACA (000) a legfrissebb 3,98 tonnás Nébih-kísérleti eredményeivel fővetésben is bizonyítja létjogosultságát. Az átlag feletti olaj- és fehérjetartalommal rendelkező ABACA fajtával a várhatóan 51% vagy azt meghaladó PROFAT-tartalommal értékesíthetjük a termést.

Az ABACA (000), VIOLA (000) és SULTANA (000) szuperkorai hármasfogatunkat az AGROmashEXPO termékverseny 2020-ban elismerő díjjal jutalmazta.

 

 

A Karintia a SIGALIA (00) fajtával vált ismertté a hazai szójapiacon. A biogazdaságok által is kedvelt Sigalia termőképesség tekintetében stabilan, az átlag felett teljesít. A Nébih kísérleti eredményei alapján éréscsoportjában 2018-ban 6,6%-kal, 2017-ben 4,9%-kal, 2016-ban 16%-kal, 2015-ben pedig 10%-kal a standard fajták átlaga felett teljesített. A két dobogós hellyel is büszkélkedő Sigalia a 00 éréscsoportnak is az egyik legkorábbi képviselője.

 

Hogy kiknek ajánljuk a SIGALIA-t?

Akik a termésstabilitásra helyezik a hangsúlyt, továbbá a kezdő szójásoknak, hiszen az erős kezdeti fejlődésével és a nagyobb gyomelnyomó képességével az esetleges gyomirtási problémák a SIGALIAVAL könnyebben korrigálhatóak. A jelentősebb gyomelnyomó képességének köszönhetően a SIGALIA fajtánkat előszeretettel használják BIOgazdaságok is.

A Mauthner cégcsoportunk közreműködésével létrejött eredményes szójanemesítési programnak köszönhetően évről évre bővítjük Pannon régióra nemesített fajtakínálatunkat. A 3. éve a hazai piacon elérhető ANGELICA (00) és hasonló tudású párja az ATACAMA (00) korai fajtáink nagy biztonsággal a kukorica előtt kerülhetnek le a földről. A Nébih-eredmények pedig magukért beszélnek.

Karintia Kft.

 

NEMZETKÖZI TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJ

Kiemelkedő genetikai tudást elismerve, az AGROmashEXPO-n az ígéretesen teljesítő szójafajtánknak ítélt megtisztelő díjat a rangos zsűri. NEMZETKÖZI TERMÉKFEJLESZTÉSI DÍJJAL 2019-óta büszkélkedhet az ANGELICA (00) bőtermő fajtánk. Az akár 4-5 tonna feletti termésátlagokra és az akár 7 tonnát meghaladó kísérleti terméseredményre is képes ANGELICA (00) és a hasonló tudású bőtermő ATACAMA (00) termésstabilitásukkal segítik a gazdákat az eredményes szójatermesztésben.

termékverseny logó 2019

 

A Pannon régióra nemesített AVENIDA (00-0) és AGENDA (00-0) új genetikáink az idei évtől már a hazai gazdák részére is elérhetőek. A nagy állóképességgel és erős oldalelágazással rendelkező AVENIDA és AGENDA fajtáinkat akár 75 cm-s sortáv vetésére is ajánljuk. A kiemelkedő betegségellenálló képességgel és magas PROFAT tartalommal rendelkező saját nemesítésű fajtáink vetését az egész ország területére ajánljuk. A két új genetikánk 2019-ben 4,6%-kal, 2017-ben 7,4%-kal a Nébih standard fajtaátlag felett teljesítő REGALE (0-I) és a 2017-ben 9,8%-kal a Nébih standard fajtaátlag felett teljesítő ATLANTIC (I) bőtermő fajtáink kihívója lehet.

 

 

Nem bánta meg, hogy hosszú tenyészidejű fajtát szójafajtát vetett?

Akkor próbálja ki a leghosszabb tenyészidejű SANDOKAN (I) fajtánkat! A fajtakínálatunk új, ígéretes, déli országrészre ajánlott tagja, az Atlantic, a Nébih országos kísérlet dobogós helyezettjének (2017. 109,8% 3.helyezett) méltó utódjává válhat.

 

A KARINTIA TERMÉNYÉRTÉKESÍTÉSÉBEN IS SEGÍTI ÖNT

A TELJESKÖRŰ KISZOLGÁLÁS egyre inkább felértékelődik. Előnybe kerül az a gazda, aki naprakész információkkal rendelkezik, gondoljunk csak az akár napi szinten jelentősen változó szójababárakra. A Karintia az ország bármely pontján tud Önnek is segítséget nyújtani a gyors szállítással párosuló, korrekt áron történő terményvásárlásban, továbbá vetőmag, növényvédőszer és műtrágya beszerzésében is.

A szójatermesztéssel kapcsolatos legfrissebb információkról, fajtaleírásokról részletesen a www.karintia.hu honlapunkon olvashat. Területi kollégáink az ország bármely pontján állnak rendelkezésére. Keressen bennünket, szívesen adunk Önnek is ajánlatot.

 

Vetőmag üzletágunk      06 94 572 054             06 30 958 00 29

Műtrágya üzletágunk    06 94 572 059             06 30 862 35 08

Termény üzletágunk                            06 94 572 051

Növényvédőszer üzletágunk              06 94 371 652

 

 

Karintia Kft.