Takarmányozásról szólt “A Szakma Napja”

Eredményekről, tervekről, gondokról

Új fejlesztések

Az elmúlt hónapokban Protocell néven kezdték meg az aminosavgyártási melléktermékként keletkező baktériumfehérje takarmányozási célra történő gyártását és forgalmazását. A porlasztva szárított termék jó étrendi- és ízhatású alapanyag, kedvező aminósav összetétellel rendelkezik, a kíméletes szárítási technológia következtében jól emészthető (90% feletti). Kiváló fehérje- és aminósavforrásként alkalmazható a fiatal állatok takarmányozásánál, ahol javasolt felhasználása 1,00-5,00%.

rthelyzetbe, hogy telepítéskor, életük kritikus óráiban vízzel, elektrolitokkal és táplálóanyagokkal látja el a fiatal állatokat. A magas energia, vitamin, probiotikum és víztartalmú (96%) gél már kiszállítás közben és fogadáskor is alkalmazható, brojlercsirkák esetében 1 g/madár, pulykáknál 2 g/m adagolásban.

A Piggy Milk kocatejpótló malactápszer a malacok korai takarmány felvételét serkenti, a 25% nyersfehérje és 20% nyerszsír tartalmú, íz- és aromaanyag kiegészítésű tápszer szárazon és oldat formájában is etethető.

Az egészségért – takarmányozással

A hazai étkezési szokások, a napraforgóolajra illetve sertészsírra alapozott sütés miatt Magyarországon is a szükségesnél kevesebb omega-3 zsírsav szerepel az étrendben. Éppen ezért fontos az olyan élelmiszerek fejlesztése, amelyekben n-3 zsírsavak nagyobb részarányban fordulnak elő. Ennek egyik lehetősége például az n-3 zsírsavakban gazdag állati eredetű élelmiszerek, pl. tej, tojás, hús, illetve készítményeik előállítása. Ezek a törekvések az állatok célszerű takarmányozásával is segíthetők.

„A sikerhez egy csapat, csapatmunka kell”: Kovács Katalin kétszeres olimpiai- és harmincegyszeres világbajnok is ezt válaszolta Vitray Tamás professzor kérdésére. Kirobbanó sikerű beszélgetésen túl a II. Bábolna Takarmány fogathajtó kupán is részt vett a kajak királynőnk, ahol hírességek mellett a Bonafarm Bábolna Takarmány partnerei is összemérhették ügyességüket a tizenháromszoros világbajnok Lázár-testvérek fogatain.

Bonafarm takarmányozás