fbpx

Tanulmányi szemle a Földművelésügyi Minisztériumban

Írta: - 2016 május 17.

Harmadik alkalommal rendezett szakmai tanulmányi szemlét a Földművelésügyi Minisztérium a Szent István Egyetem hallgatóinak. A fiatalokat Nagy István, az agrártárca parlamenti államtitkára köszöntötte.

Nagy István kitörési pontnak nevezte a magyar mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország rendelkezik a világ hetedik legnagyobb génbankjával. Ez azt bizonyítja, hogy jóval sokszínűbb mezőgazdasági tevékenység folyt korábban a Kárpát-medencében, mint napjainkban- tette hozzá.

Az államtitkár a megszerzett tudás jelentőségéről is beszélt. Leszögezte, a tudás egy olyan biztos pont az ember életében, amelyre mindenkor lehet építeni. Arról is szólt, hogy ma már az agrárképzés önmagában nem elegendő, ezért a tudományágak közötti átjárhatóságra van szükség.

A Földművelésügyi Minisztérium fontosnak tartja, hogy gyakorlatias tudással rendelkező, jól képzett szakemberek kerüljenek ki a felsőoktatási intézményekből, az agrár-felsőoktatás pedig újra népszerűvé váljon a fiatalok körében. A Szent István Egyetemmel való együttműködési megállapodás keretében megtartott szakmai nap fő célja, hogy a hallgatók betekintést nyerjenek a tárca munkájába, megismerjék az aktuális feladatokat, és kézzelfoghatóbbá váljék számukra az agrárigazgatás, az agrárium szakmai irányítása.

(FM Sajtóiroda)