TERRACALCO 95

I. díjas megoldás korszerű talajmeszezéshez!

A Carmeuse Hungária Kft TERRACALCO 95 új talajjavító terméke a XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok rendezvényhez kapcsolódó Magyar Növénytermesztésért Termékdíj pályázaton I. díjat nyert!

Miért van ennek rendkívüli jelentősége? A talajok savanyodása az egyik leginkább aktuális probléma, mégsem teszünk ellene érdemben! Ennek egyik oka a mai technológiákba egy-az-egyben beilleszthető, teljes körű talajmeszezést megvalósító mésztermékek hiánya volt – ez idáig.

A helyzet azonban most, a TERRACALCO 95 megjelenésével megváltozott!

A TERRCALCO 95 egy új, innovatív, szemcsés szerkezetének és kezelhető hektáronkénti dózisának köszönhetően műtrágya szóróval könnyen és minimális porzással kijuttatható talajmeszező anyag, amely a talajban gyorsan fejti ki jótékony hatását. A savanyú talaj kémhatását a semleges irányba mozdítja el, javítja a talaj szerkezetét, vízháztartását, ezáltal a szélsőségekkel szemben – pl. aszály – ellenállóbbá teszi, és elősegíti a talajélet intenzifikálását.

A TERRACALCO 95 legfontosabb tulajdonságai:

 • 100%-ban illeszkedik a jelenlegi műtrágyázási gépi technológiához
  • röpítő tárcsás műtrágya szóróval 18m szélességben, legyező alakban egyenletesen szórható,
  • gyors oldódása miatt gyors hatású anyag, amely időbeli rugalmasságot ad a meszezés kivitelezésére tavasszal és ősszel egyaránt, bizonyos feltételek mellett állományban is,
  • optimális dózisa (0,5 – 2t/ha) lehetővé teszi a gyors kijuttatást kisebb kapacitású – függesztett – műtrágya szóróval is,
  • kis dózisban kalcium trágyázásra is használható.
 • 100%-ban illeszkedik a műtrágya logisztikai gyakorlathoz
 • ömlesztve /bigbag-ben /palettás áruként egyaránt szállítható,
 • nedvességtől védve hosszú ideig (zárható, bélelt bigbag-ben egy évig) eltartható,
 • lehetővé teszi a mezőgazdasági forgalmazói kör bevonását a mezőgazdasági inputanyag-piacon megszokott szolgáltatások biztosítására.
 • Legfőbb előnyei összefoglalva: gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan, mérsékelt talajtaposással és kijuttatható, szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő talajmeszező anyag.

Csak rajtunk múlik, hogy kihasználjuk-e a termék adta lehetőséget!

Kik is vagyunk mi, a Carmeuse?

A Carmeuse Group globálisan, illetve Magyarországon leányvállalata, a Carmeuse Hungária Kft. magas minőségi követelményeknek megfelelő égetett meszet, kalcium-karbonátot és hidratált mésztermékeket állít elő, melyek a szántóföldi gazdálkodásban, állattenyésztésben, élelmiszeriparban, cukorgyártásban, műtrágyagyártásban játszanak komoly szerepet.

A cégcsoport számára létfontosságú a kutatás-fejlesztés, amelynek révén úgy képes új piacok igényeihez illeszkedő megoldások kidolgozására, mindezt úgy, hogy összhangban legyen a környezetvédelem és a fenntarthatóság alapelveivel is.

Természetesen azonban nincs két egyforma mészüzem a cégcsoporton belül sem. A beremendi mész különlegességét a felhasznált mészkőalapanyag rendkívül magas kalcium tartalma alapvetően meghatározza. Ehhez járul még a gondosan felügyelt technológiai folyamat, amely extrém körülmények mellett is lehetővé teszi az egyenletes minőséget, amely a mezőgazdálkodók számára is kiemelten fontos.

Célzottan és specifikusan a mezőgazdaság számára fejlesztett egyéb termékeink:

TERRACALCO 95 FINE

Nagy tisztaságú, rendkívül gyors oldódású 0-2 mm-es mérettartományú őrölt égetett mész alapú termék. Ideális csigás adapterrel rendelkező szóró berendezéshez, vagy szerves anyaggal keverve szerves trágya szóróval történő kijuttatáshoz.

Kijuttatása minimum egy héttel a tervezett vetés előtt történjen meg.

TERRACALCO 55 LD

Kalcium-karbonát alapú, nagy tisztaságú, finom mészkő őrlemény, amely a szálló por drasztikus csökkentése érdekében speciális oldattal kezelt, így a röpítő tárcsás kijuttatás is megoldott a karbonát alapú, elsősorban a hosszú hatástartamú melioratív meszezést megcélzó művelethez.

Állattenyésztők figyelmébe!

OPTILIT

Kifejezetten az istállók és környezetük (pl.kifutók) alomanyagának kezelésére vagy önállóan padozatra, földre szórva hatékonyan használható speciális mészkeverék.

Az állathigiéniai körülmények döntő befolyással bírnak az állat egészségére, és ezen keresztül közvetlenül az állattartás eredményességére. A nedvesség, magas hőmérséklet, a padlón felhalmozódó trágya elősegíti a kórokozók felszaporodását, rontja az állatok komfort érzetét, és betegségek kialakulásához vezet. Az OPTIIT használatával a fenti problémák visszaszorításával megfelelően higiénikus és tartós, kényelmes almozást és általános istálló higiéniát biztosíthat állatai számára!

Kérdéseikkel keressenek minket bizalommal!

Wágner József
üzletfejlesztő
www.carmeuse-agrarium.hu

Carmeuse növénytermesztés talaj talajmeszezés