fbpx

Timac AGRO Tápanyagszakértő

Írta: Szerkesztőség - 2018 május 18.

A kukorica zavartalan fejlődéséért

A szélsőséges időjárás a kukorica termékenyülését ezáltal a hozamot nagy mértékben tudja befolyásolni. Az ilyenkor jelentkező hőstressz, aszály súlyos termésveszteséget okozhat. Csemegekukorica esetében ennek az időszaknak a támogatása még fontosabb, hogy elkerüljük a termésveszteséget, és minőségbeli problémákat. Ebben az időszakban felértékelődnek a növénykondicionálás és a lombtrágyázás adta lehetőségek. A FERTILEADER AXIS 3-4 hetes hatástartamának köszönhetően 8-10 leveles állapottól kijuttatva a termékenyülést képes támogatni. A benne található SEACTIV biostimulátor komplex növeli a környezeti hatásokkal, különösen a magas hőmérséklettel szembeni toleranciát, valamint fokozza a tápanyagok szállítását a csövekbe. A biostimuláns hatóanyagok mellett nagy mennyiségben tartalmaz cinket és foszfort, így megspórolhatja a cinkes lombtrágyát is.

Hogy a napraforgó jól lakjon

Már országszerte mindenhol kikelt napraforgó állományokat láthatunk. A napraforgó termésmennyiségét és olajtartalmát a virágok termékenyülése alapvetően meghatározza. A napraforgó számára a kezdeti foszforhiány egy behozhatatlan hátrányt ad a növekedésben, termékenyülésben és magképzésben. Bór hiányában a pollen csíratömlőinek képződése gátolt, így e tápelem jelenléte nélkülözhetetlen a virágzás, megtermékenyülés időszakában. A különböző abiotikus stresszfaktorok, mint az aszály, szeles idő, napokig tartó csapadékos időjárás is nagyban befolyásolják a napraforgó nektártermelését és a méhek munkáját. Ezekre a problémákra fejlesztette a Timac AGRO a FERTILEADER GOLD termékét. Bórtartalmával elősegíti a virágok termékenyülését, valamint a benne megtalálható SEACTIV biostimulátor komplex fokozza a klorofill szintézist, ezáltal a fotoszintézist. Gátolja a korai elöregedést, fiatalon tartja a növényt, és gyorsítja a tápanyagok transzportját. Stresszfaktorokkal szemben javítja a növény toleranciáját. Kijuttatása csillagbimbós fejlettségben ajánlott, 3 l/ha-os dózisban.

Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpontjainkban már mindenhol kikelt, 4-6 leveles kukorica és napraforgó állományokat láthatunk. Biostimulátoros mikrogranulátummal elvetett kísérleti parcelláinkban már most láthatjuk a fejlettségbeli különbségeket. A mikrogranulátumban lévő hatóanyagok a magba bejutva a csírázás élettani folyamatait gyorsítják, és már a kezdeti időszakban nagyobb gyökértömeg kialakulását eredményezik.

Szemtől szemben

2003-ban szerezte a diplomáját, a Kaposvári Egyetemen Állattenyésztési szakon Kürthy-Molnár Zoltán. Zoltán immáron 6 éve a Timac AGRO Hungária Kft állattenyésztési csapatának vezetője. Gratulálunk neki eddigi sikereihez, és további eredményes munkát kívánunk neki.

Menjen biztosra, hogy tápanyag-utánpótlásra szánt pénze jó helyre kerül! Vegye igénybe YIELD SERVICE szolgáltatásunkat, ami egy hatékony tápanyag-gazdálkodási technológia kialakítása a legkorszerűbb szakmai ismeretek alapján. A részletekért keresse Timac AGRO növénytermesztési szaktanácsadóját!