fbpx

Timac AGRO Tápanyagszakértő

Írta: - 2018 január 26.

 

Őszi kultúrák indítása

Bár a télnek még koránt sincs vége, lassan itt van az ideje az őszi kultúrák első fejtrágyázásának. A február végi kezelés a biztos induláshoz és a bokrosodás megindításához elengedhetetlen. A bokrosodás, mint fenológiai fázis a modern termesztéstechnológiák térnyerésével egyre inkább felértékelődik. Magas termésszintet megfelelő kalásszám nélkül nem lehet elérni, a magas kalásszámhoz pedig elengedhetetlen a megfelelő mértékű bokrosodás. Ehhez a Timac AGRO nem csak szilárd, hanem folyékony termékekkel is segítséget nyújt. Az EXCELIS ENERGIE+ használatával -folyékony formájának köszönhetően- gyökéren és levélen egyaránt könnyen felvehető nitrogént juttatunk ki. Ebben az időben még van értelme a foszfor utánpótlásának is, mert a növények gyökértömege nagyrészt még közvetlenül a talajfelszín közelében helyezkedik el, így a nehezen mozgó P hatóanyagot könnyen fel tudja venni az állomány. Ezen túl a benne található RHIZOVIT biostimulátor fokozza a gyökerek tápanyagfelvételét, valamint a talajélet aktiválásával gyorsítja a tápanyagok feltáródását.

Amennyiben az őszi betelelt állomány fejlettsége megfelelő volt, és a tél során sem szenvedtek a növények súlyos veszteségeket, abban az esetben a hangsúlyt a N, a S és a Mg pótlására kell helyezni. Így a növények gyors és harmonikus fejlődést produkálhatnak.A SULFAMMO termékcsalád az N-PROCESS szerves védőhálójának köszönhetően megóvja a hatóanyagot a kimosódás és elillanás kockázatától, így tartósabb tápanyagkészletet képez a talajban. E mellett gyorsítja a növény nitrogén beépítését és intenzívebb talajéletet eredményez, MESCAL tartalmával ellensúlyozza a nitrogén savanyító hatását.

 

YIELD SERVICE – 4 éve a termelők szolgálatában

Négy év már elegendő idő ahhoz, hogy a mezőgazdaságban megítéljük egy technológia vagy módszer hasznosságát, az alkalmazás során gyűjtött tapasztalatok és adatok alapján. Partnereink visszajelzéséből tudjuk, hogy tápanyagutánpótlási terveink olyan alapként szolgálnak számukra, amely nagy mértékben tudja növelni gazdálkodásuk hatékonyságát. A velünk kapcsolatban álló laboratóriumok által végzett bővített vizsgálat eredményeivel a YIELD SERVICE keretében táblákra, YIELD SERVICE+ szolgáltatással pedig a táblákon belüli különbségekre tudjuk optimalizálni a tápanyagkijuttatási terveket.

FIGYELEM! Közeledik a határidő!

Január 31-ig kell feltölteni a 2017-es gazdálkodási naplót az AKG-s pályázattal rendelkező gazdálkodóknak.

A foszforhiány veszélyei

A foszfor nem véletlenül tartozik a makroelemek közé. A növények életében minden olyan folyamatban részt vesz, amihez energia szükséges. Mivel hiányát rövid ideig képesek csak elviselni, a növények folyamatos ellátást igényelnek. Hiányát gyengébb növekedés jellemzi, vékony és gyenge szárak fejlődnek, kevesebb generatív szerv képződik. Az intenzív fajták használata során figyelnünk kell arra is, hogy azok magasabb tápanyagigényét is kiszolgáljuk.Erre kínál megoldást a TOP-PHOS, amely szerves komplexben tartott hatóanyagának köszönhetően folyamatosan hozzáférhető forrást biztosít a növények számára a tenyészidő során.

A professzionális megoldások együtt járnak

Kihagyhatatlan lehetőség a termésbiztonság és a termés növelésére!
Vásároljon mikrogranulátumot a Timac AGRO-tól és vetőgépe mikrogranulátum szóróját ajándékba adjuk.

Részletekért érdeklődjön Timac AGRO szaktanácsadójánál!