fbpx

Új CIS+ felszereltség az AXION 900 és ARION 600/500 modellekhez

Írta: - 2017 július 18.

Egyszerű kezelés, nagyobb kényelem

A CIS+-szal a CLAAS az ismert és jól bevált CIS alapfelszereltség és a magasabb kényelmi fokozatott biztosító CEBIS mellett egy újabb felszereltségi változatot kínál. Az új CIS+ leginkább azoknak az ügyfeleknek ajánlott, akik kiegészítő elektronikai funkciókkal még kényelmesebben és hatékonyabban akarnak dolgozni, de nincs szükségük a szintén megújult CEBIS változat minden funkciójára. A CIS+ először az új AXION 900 és ARION 600-500 traktorsorozatokhoz lesz elérhető.

Az új CIS+ felszereltség jól áttekinthető, nagyon felhasználóbarát és új kényelmi funkciókkal rendelkezik. Ilyen például a DRIVESTICK menetkar a CMATIC vagy a HEXASHIFT hajtómű kezeléséhez, az ELECTROPILOT keresztkapcsoló irányváltóval, és a beépített 7-collos CIS színes kijelző az összes fontosabb traktorfunkció megjelenítéséhez és beállításához. Ezen kívül, a CIS felszereltségtől való legfontosabb eltérésként, akár hat kihelyezett kör is elérhető.

CIS+ fokozatmentes CMATIC hajtóművel

A CIS+ felszereltségnek köszönhetően az elismert, fokozatmentes CMATIC hajtómű most már CEBIS nélkül is elérhető lesz. A CMATIC hajtóművet a CIS+ felszereltségnél a kartámaszba integrált, továbbfejlesztett DRIVESTICK karral lehet vezérelni. A DRIVESTICK arányosan vezérelhető, ami azt jelenti, hogy minél tovább nyomjuk vagy húzzuk a kart, annál hamarabb gyorsul vagy lassít a traktor hajtóműve menetkar-módban. A pedál-módot használva a DRIVESTICK-kel a motor fékhatását a körülményeknek megfelelően manuálisan növelhetjük vagy csökkenthetjük. Ezen kívül a DRIVESTICK-en van egy tempomat funkció, mellyel gombnyomásra az aktuális sebesség elmenthető. A kényelmes és hatékony HEXASHIFT váltó az új SMART STOP funkcióval, és a HEXACTIV váltóautomatika tempomattal a CIS+ felszereltségben is elérhető (csak az ARION 600/500 traktoroknál).

ELECTROPILOT keresztkapcsoló integrált irányváltóval

A CIS+ felszereltség része az új, ergonómikusan kialakított ELECTROPILOT keresztkapcsoló, amely leginkább a homlokrakodós munkák vagy a kombinált munkafolyamatok során nyújt nagy kényelmet. Mialatt a hidraulikafunkciók, a megszokott módon, a keresztkapcsolóval vezérelhetők, a karra egy irányváltó is integrálható, amellyel gombnyomásra lehet váltani az előre- és a hátramenet között. Így a gépkezelő például homlokrakodós munkáknál minden munkamenetet egyetlen karral vezérelhet.

Optimális kontroll a 7 collos színes kijelzővel

A CIS+ felszereltséghez a fentieken kívül egy 7 collos színes kijelző is tartozik, mely jól látható helyen, az A-oszlopba beépítve található. A gépkezelő az összes fontos traktor- és munkaeszköz-funkciót át tud tekinteni, például a váltót, a táblavégi fordulómenedzsment funkciót és a kihelyezett köröket. Mint ahogy a CIS-nél, a CIS+ felszereltségnél is minden beállítást kényelmesen, egy a kormányoszlopba integrált forgókapcsoló és az ESC-billentyű segítségével lehet elvégezni.

CSM táblavégi fordulómenedzsment és ISOBUS-csatlakozók

A CIS+ számos olyan funkciót kínál, melyek a CEBIS felszereltségben már bizonyítottak. Ilyen például az egyes kihelyezett hidraulikakörök mennyiség- és időszabályzása, a CSM táblavégi fordulómenedzsment funkcióval akár négy műveletsort is elmenthetünk. Összesen hat, elektronikus kihelyezett kör áll rendelkezésre. A szabványos ISOBUS-csatlakozók és az F-gombok segítségével a CIS+ felszereltségnél a gép kezelője a különböző ISOBUS-eszközöket munka közben, közvetlenül is irányíthatja. Ehhez mindössze egyszerűen fel kell programozni a rendelkezésre álló F-gombokra a kívánt funkciókat. A precíz CLAAS GPS-kormányzási rendszerek és a CLAAS TELEMATICS is a CIS+ felszereltség részét képezik.

A CIS+ felszereltség minden új sorozatú AXION 900, illetve ARION 600 és 500 modelleknél a sorozatgyártás megkezdését követően elérhető lesz.