fbpx

Új telephelyet adott át az AXIÁL Kft. Kerecsenden

Írta: Kalmár Nárcisz - 2017 február 24.

Nem unatkozik a bajai székhelyű cégcsoport, hiszen az őszi hódmezővásárhelyi és orosházi, majd a téli tatabányai telephelyavató után az újév első megállója következett: Kerecsend. A 2490 lélekszámú településen épült telephely a füzesabonyi, egyébként bérelt boltot hivatott leváltani. Az új szervizépületbe összesen 130 db nyílászáró és 850 köbméter beton került beépítésre. Az 560 négyzetméteres épületkomplexum 5 kombájn egyszerre történő befogadására is képes, így grandiózus mérete nem csupán az impozáns látványt szolgálja a település határában.

Új telephelyet adott át az AXIÁL Kft. Kerecsenden

Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője arról beszélt, miért volt szükség ezen beruházásra is. – A gépek egyre nagyobbak lesznek, a gépek egyre bonyolultabbak lesznek, és ami elromolhat, az sajnos el is romlik – fogalmazott. A több mint 160 országjáró szervizszerelő mellé szükség van korszerű klinikákra is, így teljes a szolgáltatás. A gépekben egyre több az elektronika, bonyolultabb az összetétel, így elengedhetetlen a korszerű szerviz megléte.

Miért is ez a sok elektronika a mezőgazdaságban?

A cég tulajdonos-ügyvezetője szerint ezek a fejlesztések jelentősen megkönnyítik a munkát, sokkal pontosabban, költséghatékonyabban és könnyebben lehet dolgozni a segítségükkel. Napjainkra az AXIÁL Kft. nem kevesebb, mint 54 RTK bázisállomással áll a felhasználók rendelkezésre, szerte az országban. A technika egyre csak fejlődik, és ezt követni kell, nincs más megoldás. – Nem érdemes a világgal szemben haladni!– hangsúlyozta Harsányi Zsolt, viszont azt is hozzátette, hogy az emberi munkaerő legalább olyan fontos, hiszen „a gép mögötti 50 centit ki kell tölteni!”

Új telephelyet adott át az AXIÁL Kft. Kerecsenden

Ezen okok miatt döntött úgy a cég vezetősége, hogy létrehoz egy modern szervizcsarnokot Kerecsenden, ahol minden környékbeli gazda igényeit ki tudják szolgálni, a legkorszerűbb problémákat, a legkorszerűbb megoldásokkal tudják majd orvosolni.

A város polgármestere szerint azonban nemcsak a gazdáknak kedvez ez a beruházás, hanem magának a településnek is. Sári László beszédében azt is hangsúlyozta, hogy nagyon jót tesznek Kerecsendnek az ilyen és ehhez hasonló beruházások, hiszen a megnövekedett adóbevételek miatt többet fordíthatnak modernizálásra és felújításra.

Mint minden telephelyen, itt is tiszteletét tette az egyik, az AXIÁL által forgalmazott márka egyik képviselője. Kerecsendre Ernst Weihele jött el, a Fendt Közép-Európa-felelőse. Beszédében elmondta, hogy traktoraik gyártása során nem csupán a hatékonyságot és a környezettudatosságot veszik figyelembe, hanem nagyon fontos számukra az innováció és a minőség is. Szerinte az emberek egy prémium termék vásárlása esetén hamar elfelejtik annak vételárát, azonban a minőségére sokáig emlékezni fognak, hiszen nap mint nap tapasztalják annak előnyeit. Innovációk terén példa a Fendt Guide Connect, ahol két erőgép dolgozik egyszerre szinkronban úgy, hogy csak az egyikben van pilóta.

Az ünnepélyes átadót a STROKES nevű társulat vidám előadása zárta, majd az állófogadás után egy kötetlen beszélgetés vette kezdetét.

Összeállította: Kalmár Nárcisz