fbpx

Új telephelyet nyitott Sárváron az AXIÁL

Írta: Szerkesztőség - 2020 január 24.

Újabb fontos mérföldkőhöz érkezett az AXIÁL Kft. 2011-ben elindított telephelyfejlesztési programja. A vállalat 2019. december 19-én, Sárváron nyitotta meg legújabb bázisát, melynek célja, hogy még inkább eleget tegyen partnerei igényeinek.

A 9600 Sárvár, Ipartelep u. 10. számon található vadonatúj telephelyre a tapasztalt szombathelyi kollektíva költözik át, akik 2007 óta szolgálják ki a környék gazdálkodóit és vállalkozóit. A telephelyen az Alkatrészüzletág hét, a Szervizüzletág 10, a CLAAS-Gépüzletág egy, a hagyományos Gépüzletág egy, a MANAX Kft. egy, az Axiál Financial Services Kft. két munkatársa segíti ügyfeleiket.

A 30556 m2-es telken nettó 1412 m2 az épület összes hasznos alapterülete. Az épület két egyhajós, vasbeton szerkezetű, nagy légterű csarnokból áll, melyek egymásra merőlegesen helyezkednek el, a metszéspontjukban pedig egy kétszintes fejépület kap helyet. A rövidebb csarnokszárnyban található az alkatrészraktár, a hosszabban a szerelőműhely. A fejépületbe került az irodai funkció, az eladótér és a kiszolgáló helyiségek. Az alkatrészraktár 303,42 m2, az üzlettér 82,89 m2. A műhely összterülete, beleértve a fődarabjavítót, a műhelyraktárt és a kompresszor részt 657,83 m2. Ebbe a hatalmas műhelybe egyszerre akár négy kombájnnal és négy 250 lóerős traktorral is be tudnak állni. A műszaki területeken kívül 174,94 m2 az irodák és a tárgyalók területe, a rámpás mosóé pedig 212 m2.

A 2019. december 19-én átadott telephellyel az AXIÁL Kft. immáron több mint 15000 m2 fedett szervizműhely-kapacitással rendelkezik hazánkban, melyet 19 ponton vehetnek igénybe ügyfeleik.

A műhelybe bekerült egy Konecranes daru, amelynek pályája 38,5 m, fesztávja 13 m, és 5 tonna teherbírással rendelkezik. Helyet kapott egy füstgázelszívó-rendszer az épületben és egy sűrítettlevegő-hálózat, amely a hűtveszárító, a légtartály és a csavarkompresszor működtetéséért felel, és amelyet ún. TESEO sűrített levegős alumínium csőrendszer szállít. Természetesen a műhelyekben és a mosóban az AXIÁL Kft. forgalmazásában kapható kiváló minőségű termékekkel dolgoznak a munkatársak, mint például BETA kéziszerszámokkal és Kränzle nagynyomású, nagyteljesítményű mosóberendezéssel.

Mindezekről Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetője számolt be a térség vállalkozói és a sajtó képviselői előtt, akiket csütörtökön nagyszabású ünnepség keretében látott vendégül a vállalkozás, hogy együtt örülhessenek a fejlesztéseknek. A tulajdonos-ügyvezető elmondta, azért építették a telephelyet, hogy ki tudják szolgálni a környék mezőgazdasági, építőipari, raktártechnológiai igényeit. Azok számára építették, akik itt dolgoznak és mindazok számára, akik gépeket használnak.

Az eseményen dr. Nagy István agrárminiszter és Sárvár polgármestere, Kondora István is beszédet mondott. Az AXIÁL Kft. beszállítója, a Manitou cég képviselője, Jean Rouault is előadást tartott, amelyben röviden bemutatta a Manitou csoport szervezetét, márkáit és küldetését. Elmondta, hogy a Manitou csoport küldetése az egész világon a munkakörülmények, a biztonság és a hatékonyság javítása. A csoport olyan termékeket – Manitou, Gehl – és megoldásokat tervez, gyárt, forgalmaz és szervizel az anyagmozgatás, a mezőgazdaság, a földmunkák területén, amelyek okosak, gyorsan, költséghatékonyan és végül, de nem utolsósorban biztonságosan működnek.

 

Szerző, fotó: Makrai Tamás