UMBERTO KWS – A jövő piacvezető hibridje

Az UMBERTO KWS a magyar repcetermesztés egyik legkiforrottabb hibridje. Több éves kísérleti munka és tesztelést követően került a hazai repce piac élére. Kimagasló terméseredményt hoz kedvezőtlen környezeti hatásokkal rendelkező évjáratokban is. Rendkívüli víz- és tápanyaghasznosító paramétereinek köszönhetően gyengébb adottságú, aszálysújtott régiókban is sikeresen termeszthető. Vetést követően a gyors egyenletes kelés erőteljes állományt biztosít, így a téli kifagyással szemben rendkívüli teherbírást mutat.

Az UMBERTO KWS betegségekkel szembeni ellenálló képessége új szintre lépett. A fómabetegség (Phoma lingam) károsításának megakadályozásáról az RLM7-3 gének gondoskodnak, míg a fehérpenészes szárrothadással (Sclerotinia sclerotiorum) szemben mérsékelten rezisztens. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően az UMBERTO KWS a NÉBIH független 2018. évi kísérleteiben a Magyarországon államilag elismert középérésű repcehibridek között a legmagasabb termést (5,04 t/ha) érte el 13 kísérleti helyszín átlagában.

A termésbiztonság a hibrid választással kezdődik. Válassza Ön is a KWS legjobb ajánlatát!

Hibrid előnyök

  • nagyon magas és stabil terméshozam, főként az intenzív adottság mellett;
  • rendkívüli ellenállóság a téli kifagyással szemben;
  • kimagaslóan jó Phoma-ellenállóság–> RLM7-3;
  • kimagaslóan jó adaptálhatóság a kitettebb (aszály sújtotta) régiókban;
  • rendkívüli víz- és tápanyag-hasznosítási paraméterek.

A magas termelői elvárásoknak nehéz megfelelni. Az UMBERTO KWS megtette!

Partnereink bíznak bennünk!

Farkas László, Farkas Mezőgazdasági Termelő és Szolgáltató Kft., Zimány

„A 2017-es vetési szezonban a területi képviselő javaslatára váltottam a HYBRIROCK-ot az UMBERTO KWS repcére, mivel számomra fontos a csökkentett mag mennyiségű vetés (350.000 mag/ha) és a kipergés ellenállóság. Akkor 31 hektáron próbáltuk ki és 4,5 t/ha átlaggal takarítottuk be. A versenytársaival szemben 0,5 t/ha-ral több termést realizáltunk vele, így 91 hektárra emeltem meg a termesztési területét. Növényegészségügyi helyzete a tenyészidőszak alatt szenzációs, egy ténylegesen Phoma rezisztens anyag. A szeptember közepi-végi vetést jól bírta, míg a konkurens anyagoknál ez mindig problémát jelentett. Büszkén ajánlom minden repcetermesztőnek!”

Kiss László, Gömörmag Kft., Putnok

„2 éve belekezdtünk a széles sortávú (76 cm-es, 330.000 mag/ha) szemenkénti vetésbe repcében 70 hektáron. Erre az UMBERTO KWS Prémium vetőmagot választottuk, maximális terméshozama és kitűnő kórtani és adaptációs képességei miatt. Ehhez nélkülözhetetlen a precíz agrotechnika, a tápanyag-visszapótlás és az okszerű növényvédelem. 2018-ban egy kedvezőtlen csapadékeloszlású, száraznak mondható év után az UMBERTO KWS 4,5 t/ha átlaggal került betakarításra.”Horváth Balázs, Honi Kft., Nagykanizsa„Az UMBERTO KWS repcét 400.000 csíra/ha-ral vetettük, azaz egy zsákot 3,73,8 hektárra használtunk fel. Jó őszi fejlődés jellemzi a hibridet, ezért ősszel és tavasszal is regulátorozni szükséges. A nagyon jó középérésű hibridet a betegség-ellenállóság és a jó habitus jellemzi. Egyenletes kelést tapasztaltunk 2017ben és 2018-ban is. Ebben az évben is az UMBERTO KWS-t választottuk és minden mag ki is kelt. A hibrid tápanyagfelhasználása kiváló, a műtrágyázást meghálálja. Bízunk benne, hogy a tavalyi évhez hasonlóan fog szerepelni idén is. Ez helyenként 4,5-4,8 t/ha, átlagosan 4,3 t/ha termést jelent.”

Laposa János, Madagro Kft., Madocsa

„A repcetermesztés gerincét cégünknél az UMBERTO KWS adja. Minden évben 5-6 hibriddel dolgozunk, hogy tapasztalatot szerezzünk róluk, és össze tudjuk őket hasonlítani. Ennek jegyében 2 éve váltottunk a HYBRIROCK-ról az UMBERTO KWS-re az erősebb Phoma rezisztencia miatt. A tavalyi évben az UMBERTO KWSsel elért 5,1 t/ha üzemi termésátlagunk eredményeképpen most is ezt a hibridet vetettük a legnagyobb területen, idén 175 hektáron termesztjük. Bízunk a tavalyihoz hasonló kiváló eredményben!”

KWS Magyarország Kft.
9027 Győr Gesztenyefa u. 4.

www.kws.hu
KWS Magyarorszag

ellenálló hibrid középérésű KWS repce rezisztens termés termésbiztonság terméseredmény