Bezárás

Nufarmer Magazin – a szakmai kiadvány tavaszi lapszáma ingyenesen letölthető (PDF)

Írta: - 2015 április 01.

A Nufarmer Magazin tavaszi lapszámával hatodik évfolyamát kezdi a magazin, melynek fő témái most is az aktuális növényvédelmi teendőkhöz kapcsolódnak.

A téli hónapok tavaszias időjárása nemcsak átázott talajokat és belvizes táblákat eredményezett, hanem kedvező feltételeket biztosított a kártevők zavartalan átteleléséhez is. Ezért már most résen kell lenni, hogy a későbbiekben ne a károsítók “arassanak” helyettünk.

A magazin sorra veszi a kalászosok, a repce, a kukorica és a napraforgó mellett az álló kultúrák növényvédelmi teendőit, melyekhez szakmai javaslatokat, gyakorlatias tanácsokat fűznek a szerzők. Szó lesz egy új kukorica gyomirtószer-csomagról, a kalászosok gyomirtásáról és gombabetegségek elleni védelméről, továbbá a szárszilárdításról is. Természetesen nem maradhat ki a repce rovarkártevők és gombabetegségek elleni védelme, ahogyan a regulátorozás sem. A szerzők javaslatot adnak a napraforgó gyomirtására, valamint bemutatnak egy atkaölő szert, továbbá két fungicidet a szőlő- és gyümölcsültetvények védelmére.

Emellett a magazinban helyet kapott még egy új rovarölő szer, továbbá egy új adalékanyag is. Utóbbira nagy szükség lehet nemcsak a szeles időben végzett kora tavaszi kezeléseknél, de a nyári deszikkálás alkalmával is, amikor a permet elsodródását szükséges meggátolni.

A magazin hasábjain termelői vélemények is helyet kaptak, üzemi szakemberek számolnak be a Nufarm termékeivel és növényvédelmi technológiáival kapcsolatos tapasztalataikról. A partneroldalakon a tápanyag-utánpótlás, a permetezéstechnika, a megfelelő gumiabroncs kiválasztása és az agrárinformatika témakörével kapcsolatos információk olvashatók.

A Nufarm tavaszi akciós ajánlatai pedig lehetővé teszik, hogy Ön kedvező feltételek mellett folytathassa a növényvédelmi munkákat.

A tavaszi szezonhoz jó egészséget és sok sikert kíván a Nufarm Hungária Kft. csapata!

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!