fbpx

Mérlegen az EKÁER

Írta: - 2015 március 30.

A szigorú szabályozáshoz a mérlegtechnika is alkalmazkodott a kötelező EKÁER bejelentést megkönnyítő portai program kidolgozásával, hogy az könnyen és átláthatóan elvégezhető legyen a következő előnyökkel:

  • egyszerűen készíthető EKÁER bejelentés a mért adatok alapján
  • hibamentesen és gyorsan átvehetők az adatokat a mérlegprogramból
  • lekérdezhetőek és módosíthatóak a korábbi bejelentések
  • a bejelentések többféleképpen továbbíthatóak
  • megoldódik a pontos mérés és a jogszabályi megfelelés is

A Metripond Plus Kft kidolgozta sajátfejlesztésű MÉRTÉK- SQL nevű portai programjának EKÁER modullal kiegészített verzióját, melyet a már meglévő programokhoz is lehet illeszteni, de az új portai szoftver beszerzésekor is beépíthető az EKÁER_Mérték SQL program.

Bejelentés készítésekor a mérési eredmények, kísérőadatok átvételével a folyamat gyorsabb, egyszerűbb, kevesebb hibalehetőséget tartalmaz, mint az EKÁER honlapon történő bejelentés. A bejelentési adatok megadása a mérési eredmények átvétele nélkül is lehetséges a mezők kézi kitöltésével. Ennek egyszerűsítésére a Mérték SQL program törzsadatai felhasználhatók.

A bejelentések EKÁER szerverre történő továbbítására internet kapcsolat szükséges, de ennek hiányában az elkészített bejelentések XML fájlba is menthetőek. Az EKÁER honlap lehetőséget biztosít az így elmentett XML fájlok feltöltésére, de természetesen programunkból is megnyithatóak, továbbíthatóak. EKÁER bejelentések készítésének előfeltétele a bejelentők regisztrálása az EKÁER rendszerbe.

Bejelentésekről, az EKÁER rendszerből visszakapott adatok alapján bizonylat nyomtatható.

Korábbi bejelentések EKÁER azonosító, vagy időszak megadásával lekérdezhetőek az EKÁER nyilvántartásból, a még aktív bejelentések módosíthatóak, véglegesíthetőek.

A program regisztrációját megelőzően demó módban fut. Ekkor a programmal készített bejelentéseket nem az éles EKÁER rendszerbe, hanem egy teszt szerverre továbbítja. A teszt szerver ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtja, mint az éles rendszer, de az oda küldött adatok természetesen nem eredményeznek valódi bejelentést. Programunk működésének megismeréséhez, kezelésének elsajátításához ajánljuk használatát. A teszt EKÁER használatához külön hozzáférést kell igényelnie.

További információk: www.merlegek.hu, +36/30/2793.236, +36/62/530.870