fbpx

A Fendt traktorok most narancssárgába öltöztek

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 30.

2013. október 22-én az Axiál Kft. központi telephelyén megtörtént annak a 24 darab Fendt traktornak az ünnepélyes átadása, amelyek ez év októberétől a Magyar Közút Nonprofit Zrt. flottáját erősítik majd. Az üzemeltetők a jövőben 60 %-al alacsonyabb üzemanyagköltséggel számolhatnak.

 

 

A Fendt traktorok most narancssárgába öltöztek

 

Az AXIÁL Kft. és a Hidrot Kft. közösen nyerte meg azt a közbeszerzési pályázatot, amely padkakasza, illetve rézsűkasza adapterrel felszerelt eszközhordozó traktorok beszerzésére irányult.

20 db közepes teljesítményű és 4 db nagy teljesítményű Fendt traktor került a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunális gépparkjába, ezek az ország 15 megyéjében gondoskodnak majd az utak karbantartásáról.

Az Axiál Kft. vezetőségének tagjai a Hidrot Kft., valamint a CIB Lízing képviselőinek társaságában a keddi nap délelőttjén, a narancsszínű Fendt traktorok körében jelképesen átadták az erőgépek kulcsait a közútkezelő vezetőinek.

 

 

A Fendt traktorok most narancssárgába öltöztek

 

A német márka által szabadalmaztatott Vario hajtóműnek köszönhetően az út szélén található különféle bóják, táblák, oszlopok megközelítése könnyedén kivitelezhető, de a mellette szóló érvek itt még nem érnek véget.

Egy korábban már elvégzett teszt is jól példázza a martoberdorf-i gyártóközpontból kikerülő Fendt erőgépek elképesztő teljesítményét.

Az üzemeltetési kísérlet során megállapítást nyert, hogy a Fendt traktorok munkateljesítménye közel háromszorosa a jelenleg, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. használatában lévő gépekéhez képest és átlagosan mindössze csak fél literrel több üzemanyag-fogyasztással kell számolni alkalmazásukkal.

Így a kényelmes kezelés és munkavégzés mellett kiemelendő, több mint 60%-al alacsonyabb területegységre vetített üzemanyagköltséggel számolhatnak az üzemeltetők.