fbpx

Szervizkapacitás növelése és költséghatékonyság

Írta: Barna Ferenc - 2023 április 19.

Ünnepélyes keretek között adták át a KÉSZENLÉT ZRT. új telephelyét Szászváron 2023. április 13-án. Az innovatív, teljesen magyar tulajdonú társaság rövid időn belül már a második telephelyét nyitja meg. Az ország teljes területén szolgáltató mezőgazdasági vállalkozás ezzel tovább növeli szervizkapacitását, mobilitását, működése pedig költséghatékonyabb lesz.

Szászvári telephely
KÉSZENLÉT Zrt. új telephelye Szászváron (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Egy éven belül a második telephelyet adják át

A múltból fakadóan az állattenyésztési technológiák kereskedelmére és szervizelésére szakosodott vállalkozás ma már a mezőgazdaság minden területét lefedi gépkínálatával és a működést biztosító szervizhálózattal. A Dél-Dunántúlt megcélzó új telephely avatásán Farkas Károly igazgatósági elnök tartotta az ünnepi megnyitó beszédet. Elmondta, hogy a jelenlegi objektum a támogatott fejlesztés utolsó beruházási fázisa. A 2020-ban beadott pályázat ma már nem terv, hanem valóság. A három telephellyel – Pápa, Szihalom és most már Szászvár – az összes partnert gyorsan elérik, a vásárolt gépekhez gyors alkatrész-utánpótlást, szervizt tudnak biztosítani.

A szászvári komplexum egy több, mint 700 m2-es épületben kapott helyet, durván 150 m2 műhely és közel 200 m2 üzletrész található benne, a fennmaradó területen kaptak helyet a szociális blokk és az adminisztrációt támogató helyiségek. Az új telephely által biztosított a cég versenyképességének, mobilitásának növelése, gyakorlatilag közelebb kerültek a térség gazdáihoz, ezáltal kínált szolgáltatásaik gyorsabban, költséghatékonyabban teljesíthetők.

Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő beszédében gratulált a vállalkozás lendületes fejlődéséhez, elért eredményeihez. A jelenlegi projekt megvalósításával a térség agráriumát, a mezőgazdasági termelését segíti a KÉSZENLÉT.

Rittlinger József, a NAK Baranya vármegyei elnöke üdvözölte a vállalkozást. Szerinte jó helyen vannak, „megérkeztek, Baranyában itthon vannak”. A baranyai gazdatársadalom magas színvonalon gazdálkodik, és jó, hogy a közelben van egy ilyen szolgáltató vállalkozás, mely széles palettával segíti a termelőket, illetve biztosítja a gyors szervizszolgáltatást. A térség gazdálkodói felismerték a lehetőséget, sok pályázatot adtak be, így tovább fog növekedni az okosgépek, a precíziós eszközök száma. Ez is alátámasztja, hogy szükség van a térségben egy ilyen jellegű cégre, mely kiszolgálja ezt a szegmenst.

Vidák Krisztina, Szászvár polgármestere elmondta, hogy egy 200 éves múltra visszatekintő bányásztelepülés volt, mely ma már a mezőgazdaságra és a turizmusra koncentrál. Örömmel vette, hogy az új telephely gyorsan elkészült, és működésével támogatja a község mezőgazdasággal foglalkozó lakosait és munkalehetőséget is biztosít. Úgy látja, hogy sikeresen tudnak majd együtt dolgozni, bízik a további együttműködésben.

Az ünnepségen részt vett az olasz partner képviseletében Paola Bettiola, a Faresin mezőgazdasági gépgyártó keletközép-európai képviselője is. A két cég kapcsolata 1996-ig nyúlik vissza; takarmánykiosztó kocsijaikat és teleszkópos rakodógépeiket itthon a KÉSZENLÉT forgalmazza és szervizeli.

Átadóünnepség, résztvevők
A Dél-Dunántúlt megcélzó új telephely avatásán Farkas Károly igazgatósági elnök tartotta az ünnepi megnyitó beszédet (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

Eddig is az egész országban végezték a szervizelést, de…

„…annyiban változik a helyzet, hogy már három telephelyen van műhelykapacitásunk, illetve erről a három helyről mobilszervizzel tudunk a partnerek rendelkezésére állni” – mondta Farkas Balázs, a vállalkozás beszerzési igazgatója. A projekt célja az volt, hogy a szerviz- és szolgáltatási hátteret tudják javítani, a kiszállási időt csökkentsék. Azzal, hogy közelebb kerültek a gazdákhoz, több idő jut magára a munkára, szolgáltatásra, mivel kevesebbet kell utaznia a mobil szervizcsapatnak. A rendelkezésre állás ideje fontos szempont egy-egy gép beszerzésénél, a telephelyek számának növelésével ebben sokat lépett előre a vállalkozás a beszerzési igazgatója szerint. A közel 50 főt foglalkoztató cég létszáma folyamatosan növekszik. Az új objektumokkal együtt a munkatársak száma is emelkedik, elsősorban a szolgáltatási részleg bővül.

A szászvári telephelyről elsősorban a dél-dunántúli régiót célozza meg a KÉSZENLÉT szervizcsapata, egész pontosan: Somogy, Tolna, Baranya, valamint Bács-Kiskun vármegyében működő gazdaságokat fogják kiszolgálni.

Az agrárvállalkozás a 90-es években elsősorban fejéstechnikai eszközök szervizelésével, forgalmazásával indult, majd folyamatosan bővült. Először a Faresin etetőkocsikkal gyarapodott a kínálat, mivel a partnerek elsősorban az állattenyésztésből kerültek ki. Napjainkban már a KÉSZENLÉT palettája lefedi szinte az egész mezőgazdaságot gépészet és technológia terén egyaránt: az állattenyésztési és a növénytermesztési ágazatnak is komplett kínálattal rendelkeznek, sőt borászati technológiát is forgalmaznak.

Faresin munkagép
Az agrárvállalkozás már a 90-es évek óta forgalmazza az olasz Faresin gépeket (fotó: Horizont Média/Barna Ferenc)

A cég gépkínálatából az alábbi termékek emelendők ki:

  • Faresin gépcsalád (etetőkocsik és rakodógépek);
  • Vicon betakarítási gépei;
  • Kverneland talajművelő gépek;
  • Kioti traktorok;
  • Sampo kombájnok;
  • állattenyésztési és istállótechnológiák (szarvasmarha, sertés és baromfi egyaránt).

Ezen túl még otthon vannak a hűtés- és borászati technológiában is. Ezen a területen akár komplett csomagajánlattal is rendelkezésre állnak (beszerzés, kivitelezés, szervizelés), legyen szó akár hűtőházakról, vagy tej,- és borászati hűtéstechnológiáról.