fbpx

Készenlét – már Szihalomban is

Írta: Agrárágazat-2022/11. lapszám cikke - 2022 november 13.

Új telephelyet nyitott a Heves megyei Szihalomban a Készenlét Zrt. A 4000 m2-es alapterületen gépudvart, szaküzletet, javítóműhelyt és alkatrészraktárt is építettek. Az 1990-ben Pápán megalapított vállalkozás ma már a növénytermesztés és az állattenyésztés szinte teljes erő-, munkagép- és technológiai kínálatával áll a gazdálkodók rendelkezésére.

telephely
A Készenlét Zrt. új szihalmi telephelye

Közel a gazdákhoz

A beruházás célja, hogy az Észak-magyarországi régióban élő termelőket még gyorsabban ki tudják szolgálni gépekkel, eszközökkel, szervizzel. A telephely nagysága lehetővé teszi, hogy a szabad területen kiállítsák a cég által forgalmazott termékeket, amelyek közül kiemelkednek a Vicon szálastakarmány-betakarító sor gépei, a Kioti traktorok, a Sampo kombájnok és a Faresin etetőkocsik és rakodógépek. Alkatrészszaküzletükben a környék egyik legnagyobb MTZ-alkatrész-kínálatát biztosítják, és ugyanitt az állattartáshoz szükséges alkatrészek, kellékanyagok és technológiai berendezések is megtalálhatóak. A termékpalettájukon szerepelnek még a borászatok számára szükséges termékek, segédanyagok: Letina rozsdamentes tartályok és a szőlőfeldolgozás Enoveneta márkájú gépei.

Az Alföld és a Bükk kapujában

A környék gazdálkodóinak nagy segítség, hogy a Készenlét Zrt. Szihalomban nyitotta meg új telephelyét, mert olyan eszközöket, gépeket forgalmaznak, amelyek az állattenyésztés, a növénytermesztés és a borászat igényeit tekintve eddig hiányoztak a környéken – nyilatkozta lapunknak Szendrei László, a NAK Heves megyei szervezetének elnöke, aki a segítségét is felajánlotta, hogy minél több gazda értesüljön a telephely kínálatáról. – Az idei év nagy kihívás elé állította a magyar agráriumot: egyrészt az időjárás viszontagságai, másrészt pedig az inputanyagok árának drasztikus emelkedése és a háború által elszenvedett üzemanyag- és energiaár-robbanás nehezíti a gazdálkodást. A gazdáknak segítség kell, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy gyökeret tudjon verni itt, Heves megyében a Készenlét Zrt.-nek ez a vállalkozása.

Ünnepélyes szalagátvágás: Bóta József Sándor, Szihalom polgármestere(balról) és Farkas Károly, a Készenlét Zrt. igazgatóság elnöke

Új telephely lesz Szászváron is

A szihalmi telephely átadását követően a következő mérföldkő a cég életében a most átadott épülethez képest mintegy háromszor nagyobb alapterületű szászvári telephely megnyitása lesz. A beruházás célja a szervizszolgáltatások és az alkatrészellátás további javítása a Dél-dunántúli régióban élő termelők számára. – Az ország keleti területeire korábban nagyon sok gépet eladtunk, és nagy volt a távolság a szerviz és az alkatrészellátás tekintetében. Régi álmunk volt, hogy ezeken a területeken is közelebb kerüljünk a gazdákhoz, hogy gyorsan el tudjuk látni az elromlott gépeket alkatrészekkel, illetve javítással. Egy 2020-ban kiírt pályázat adott segítséget az Alföld és a Dél-Dunántúl területén új telephelyek megépítésére. Így esett a választásunk Szihalomra, illetve Szászvárra; ez utóbbi helyen még folynak építési munkálatok, de a terveink szerint november végén, december elején megnyithatjuk új büszkeségünket, cégünk 3. telephelyét – nyilatkozta Farkas Károly, a Készenlét Zrt. igazgatóság elnöke.

Kristóf Imre