fbpx

Horsch JOKER HD

Írta: Szerkesztőség - 2013 október 30.

A Joker HD 62 cm átmérőjű csipkés tárcsalevelekkel szerelt, megvan a súlya is – több mint egy tonna gépsúly egy m munkaszélességre – ahhoz, hogy a talajba behatoljon, és akár 15-20 cm mélyre keverje a növényi maradványokat.

 

 

A tárcsák szögállása 17 fokos, és állandóan megtartva azt, még a tárcsa kopása mellett is.

A kisebb Jokerekből ismert és bevált páros tárcsalevél felfogatás itt is megmaradt, aminek előnye, hogy így sokkal nagyobb az átömlő keresztmetszete, és ezért képes dugulás mentesen dolgozni.

A Joker HD összes csapágya gépkezelő barát – karbantartásmentes, úgyszintén a tárcsa karok is karbantartásmentes robusztus gumibakozásúak.

A széles és erős gumibaknak köszönhetően akár laza akár nehéz talajon megy a gép, nem kell szöget állítani, mert megtartja az előre beállítottat, így mindig behatol a talajba.

A Joker HD-ben a két sor tárcsa mögött a dupla RollPack U profilú henger megy lezáróként.

Az egymásba forgó elemeknek öntisztuló hatásuk van, jó a talaj visszatömörítése és aprítása.

A dupla hengerrel elértük azt, hogy a gép egyáltalán nem ugrál, bármilyen sebességgel lehet vontatni.

A járó szerkezet egy leleményes megoldással rá került a hengerre, ill. szállításkor a tárcsa közepébe fordul és így emeli ki azt.

Ennek a megoldásnak az előnye, hogy munka közben egyáltalán nincs káros terhelés a gépre, valamint szállításnál a járó szerkezet közelebb került a gép súlypontjához, ami nyugodtabb és biztonságosabb járást biztosít.

A Joker HD kitűnő munkát végez tarlóhántásnál is sekély 10 cm mélységben, és a nagy mennyiségű szármaradványokat is jól bedolgozza, akár nedves körülmények mellett is.

 

 

Aki Joker HD-vel dolgozik, mindig van egy Jokere!