Változás a dohánytermesztők nyilatkozati kötelezettségében

Új formanyomtatványon kell bejelenteni a dohány-szerkezetátalakítási programban az együttműködő termelőt, amiről megjelent a Magyar Államkincstár 8/2019. (II. 20.) számú közleménye.

2019. április 1-től a K0196 számú nyomtatványon kérelmezheti a dohánytermelő magánszemély a kötelezettségeinek a megosztását az együttműködő termelőkkel, hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a honlapján. Ennek keretében legfeljebb három gazdával oszthatja meg az élőmunka vagy az élőmunka és árbevétel-teljesítési kötelezettséget.

A kötelezettség-megosztást tárgyévre kell bejelenteni, ami azt jelenti, hogy 2019. tárgyévre új kérelmet kell beadnia együttesen a dohánytermelőnek és az együttműködő termelőnek/termelőknek.

A K0196-os nyomtatványt postai úton nyújthatják be az érintettek 2019. április 1. és 2019. április 30. között a lakhely szerint illetékes Megyei Kormányhivatalhoz, kivéve Csongrád megyében, ahol a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalhoz kell címezni a kérelmet.

A közlemény és a kapcsolódó mellékletek a Kincstár honlapján érhetőek el.

államkincstár dohány NAK szerkezetátalakítás termelő