Vásárcsarnok épül a gyulai piacon

Vásárcsarnok épül a gyulai piaconGyula, 2013. december 8., vasárnap (MTI) – Vásárcsarnok épül a gyulai piacon 48 millió forintból. Az önkormányzat sikeresen pályázott a Vidékfejlesztési Minisztérium tanyafejlesztési program keretére, és a költségek kilencven százalékára nyert támogatást – jelentette be Görgényi Ernő polgármester vasárnap sajtótájékoztatón a beruházás helyszínén.

A fideszes politikus az MTI-nek elmondta: kivitelezés 2014. februárban kezdődik és várhatóan április végén fejeződik be. A gyulai önkormányzat kiemelten foglalkozik a helyi mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termelőkkel, a mezőgazdaság a turizmus mellett a város egyik meghatározó ágazata, sok embernek nyújt megélhetést Gyulán és térségében. Az önkormányzat egyik kiemelt programja segíti a helyi kis- és a közepes termelők jó minőségű termékeinek piacra jutását, a gyulai zöldségek, gyümölcsök, tej- és hústermékek értékesítési feltételeinek javítását.

Kovács József (Fidesz) országgyűlési képviselő kiemelte: csarnoka eddig nem volt a gyulai piacnak, az új épületben a helyi termékek folyamatos értékesítésére nyílik lehetőség korszerű feltételek között egész évben. Hozzátette: a történelmi hangulatú piac a belvárosban fontos közösségi tér, Gyula egyik büszkesége, ahová a turisták is szívesen látogatnak helyi termékeket vásárolni.

A képviselő elmondta: az új csarnok hasznos alapterülete 485 négyzetméter, az épület akadálymentes. A csarnokban hatvan elárusítóasztalt lehet elhelyezni. A kültéri piacot felújították, a beruházást júliusban adták át. Az önkormányzat 24 millió forintot költött a kültéri infrastruktúra fejlesztésére. Erre a beruházásra az önkormányzat 13,5 millió forint támogatást nyert a tanyafejlesztési programból – mondta Kovács József.

MTI 2013. december 8.

élelmiszeripar gyula gyümölcs hús piac vásárcsarnok zöldség