Világbajnok magyar pezsgő

Borítókép

A nem hagyományos szőlőfajtákból készült brut pezsgők világbajnoki címét nyerte el a somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut Magnum 2013 pezsgője a Champagne és Pezsgő Világbajnokság (CSWWC) londoni díjátadóján, adta hírül az MTI.

A világ legrangosabb pezsgőversenyeként számon tartott CSWWC szakértő zsűrije a 2018-as mezőny aranyérmesei közül választotta ki a legkiemelkedőbb tételeket. Az összesen 25 trófeát, köztük a 9 nemzeti trófeát és a 7, stílusonként kihirdetett világbajnoki címet szerda este jelentették be Londonban, ahol a kategória győzteseknek járó Best in Class nagydíjakat is átadták.

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut 2013 Magnum tétele elnyerte a legjobb brut – nem hagyományos szőlőfajtából készült – pezsgőnek járó vb trófeát, valamint megkapta a nemzeti trófeát, továbbá két kategória győztes, azaz Best in Class címet, mint a legjobb magyar évjáratos brut és a legjobb magyar magnum pezsgő.

A Somló-hegyen, tradicionális módszerrel készült pezsgő teljes egészében furmintból készült, és több mint 4 éven át érlelték seprőn. A 2013-as évjárat válogatott alapboraiból házasították, emellett a magnum palackos érlelésnek köszönheti összetett aromáit és finom habzását.

A Kreinbacher másik aranyérmese, a Brut Classic 2015 Magnum szintén Best in Class díjazott lett a Future Release kategóriában. A pince leírása szerint az év végi időszak újdonsága kifejezetten friss karakter: a házasítást 29 százalék chardonnay egészíti ki, ami a furmintra jellemző gyümölcsösség mellett sokat hozzáad az elegáns összképhez.

 

Összeállította:
Csomor Zsolt

Tartalom közti banner a cikk végére
no