fbpx

VM: 860 milliós támogatás halászati beruházásokra

Írta: Szerkesztőség - 2013 április 19.

Budapest, 2013. április 18., csütörtök (MTI) – Az Európai Halászati Alap (EHA), valamint a nemzeti társfinanszírozás keretéből összesen mintegy 860 millió forintos támogatás odaítéléséről döntött a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 25 halászati társaság beruházásaira – közölte a szaktárca csütörtökön az MTI-vel.

A VM irányításával megvalósított, 2007-2013 évekre szóló Halászati Operatív Program a belföldi haltermelés és halászat támogatását, fejlesztését célozza az Európai Halászati Alap átlátható, hatékony és szabályos felhasználásával – emlékeztet a közlemény.

 

VM: 860 milliós támogatás halászati beruházásokra

 

A program célkitűzései között szerepel az egészséges, megbízható forrásból származó magyar haltermékek előállításának támogatása, az akvakultúra fejlesztése, a lakosság halfogyasztásának növelése, valamint a fogyasztók ellátása jó minőségű haltermékekkel.

A fenntartható, forráshatékony és versenyképes halgazdálkodás elősegítése kiemelt jelentőségű az Európai Unióban.

E cél eléréséhez nyújt segítséget az unió által létrehozott Európai Halászati Alap, amely a Halászati Operatív Program keretein belül összesen mintegy 34,8 millió euró támogatást biztosít a magyar halászat korszerűsítéséhez és versenyképességének javításához.

A Halászati Operatív Program támogatásaira még április 30-áig nyújtható be kérelem – tartalmazza a közlemény.

 

MTI 2013. április 18.