fbpx

VM: felgyorsul a nemzeti lovasprogram végrehajtása

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 03.

A kormány döntött a korábban elfogadott Kincsem Nemzeti Lovasprogram végrehajtásáról és annak legfontosabb elemeiről, aminek következtében felgyorsul a program végrehajtása – tette közzé a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a kormányzati hírportálon.

A kormany.hu szerint szeptembertől elindul a nemzeti lovaskultúra oktatása.

A kormány felkérte az emberi erőforrások miniszterét és a vidékfejlesztési minisztert, hogy tegyenek közös előterjesztést e tantárgy bevezetésének módjáról, illetve a megvalósításhoz szükséges források előteremtéséről.

Folytatódik a nemzeti lovastúra hálózat feltárása és az informatikai háttér fejlesztése is.

A kormány ehhez is rendelt – nem részletezett – feladatokat és pénzeszközöket is.

 

VM: felgyorsul a nemzeti lovasprogram végrehajtása

 

 

A kiemelt lovas sportesemények – mint a Díjugrató Lovas Világkupa, a decemberi budapesti OTP Lovas Világkupa és a Nemzeti Vágta – kormányzati támogatása szintén megvalósul ebben az évben – idézi a kormany.hu a témával korábban foglalkozó Horváth László volt miniszterelnöki megbízottat.

Megkezdődik a Nemzeti Lovarda felújítása is, az ezzel kapcsolatos fejlesztési koncepció előterjesztését ugyancsak meghatározta a kormány.

A Magyar Lovassport Szövetséggel a közeljövőben stratégiai megállapodás kötnek a lovas- és lókiképzés hatékonysága érdekében.

Még az idén szervezetileg összevonják a nemzeti tulajdonban lévő méneseket.

Így Szilvásvárad mellett a korábban a Magyar Fejlesztési Bank irányítása alatt lévő bábolnai és mezőhegyesi ménesek egységesen a vidékfejlesztési tárca szervezeti és szakmai irányítása alá kerülnek – olvasható a kormányzati hírportálon.

 

MTI 2013. július 3.