aflatoxin

A mikotoxin-kockázat csökkentésére, a hatások kivédésére dolgozott ki egy teljes terméksort a BIOMIN.
Ezek a hatások az állat teljesítményének csökkenését, rosszabb esetben elhullását okozzák.
A Mycofix®5.E összetevői együttesen biztosítják a mikotoxinokkal szembeni abszolút védelmet.
Megelőzhető a tej toxin szennyeződése.
A toxinhatárértékek ma már alapvetően befolyásolják a búza- és a kukoricapiacot. A gazdák helyzetét nagyban nehezíti, hogy lehetetlen...
Gyors, egyszerű aflatoxin-kimutatás Monitox 1000-rel.
Kezelhető problémának nevezte az aflatoxin-szennyezettséget a Nemzeti élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság igazgatója pénteken Bonyhádon, a XVII. országos agrárfórumon.
Számos oka van annak, hogy az aflatoxinok szintjét meghatározzuk élelmiszerekből és takarmányokból.
Az Európai Unió élelmiszerbiztonsági gyorsriasztási rendszere (RASFF) a legutóbbi kukorica szezon kezdete óta 10 riasztást adott ki.
Szakszerű takarmányozással csökkenthető a tejben a határértéket meghaladó aflatoxin miatti veszélyeztetettség.
Továbbra is jelentős mennyiségű tejet kell megsemmisíteniük Tolna megyei kistermelőknek a megengedettnél nagyobb aflatoxintartalom miatt.
Nem lépi át a megengedett egészségügyi határértéket a mérgező aflatoxin abban a Magyarországról származó tejben, amelyet a múlt héten zároltak Romániában.
A Vidékfejlesztési Minisztérium már dolgozik azon a rendeleten, amely segítséget nyújtana azoknak a termelőknek, akik kénytelenek a tejet megsemmisíteni határértéken felüli aflatoxin-tartalma miatt.
Dömölki Lívia, az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-szakértője szerint ha aflatoxin kerül a szarvasmarha szervezetébe, az nemcsak a tejben, hanem az abból készült tejtermékekben, sőt a szarvasmarha húsában is megtalálható.
Az idén több probléma lesz országban az aflatoxinnal, mert a tavalyi szárazság miatt például a betakarított kukoricatermés penészesebb lett.