Rovat: Állattenyésztés
Három lehetőség, hogy csökkentsük a deoxinivalenol (DON) tejtermelésre gyakorolt hatását
Nagy mértékű táplálékbevitel és koncentráltság: a takarmány arányainak szerepe a táplálkozásban
Liba-szerelem
A baromfikról a „tyúkeszű” kifejezés is eszünkbe juthat, ami azonban a libára egyáltalán nem igaz. Kifejezetten figyelmes, tanulékony, a környezetére…
Rovarfehérjék a takarmányozásban
Legyek, bogarak, tücskök: nagy az igény alternatív fehérjeforrásokra
A tejtermelő szarvasmarhák felkészítése a nyári, hőstresszes hónapokra
A szarvasmarhafajban az optimális és a semleges hőmérsékleti zóna eléggé tág intervallumú (-15-től +20 °C-ig), de júniustól szeptemberig sok esetben…
A magyar baromfiágazat versenyképessége
– A magyar baromfihús kibocsátása terén – a BTT adatai alapján – 2017-ben élősúlyban 5,2%-os csökkenés, míg egyedszámában 4,3%-os csökkenés…
A vadállatok is megérezték a rendszerváltást
A Szovjetunió felbomlása és az azt követő piacgazdasági átmenet számos közép- és kelet-európai országban járt szervezeti átalakulásokkal,…
A biztonságos megoldás a ZnO- és antibiotikum-mentes takarmányozásra
Miután az Európai Bizottság 2017. június 19-én megszavazta a cink-oxid állatorvosi céllal történő alkalmazását, a tagállamok öt évet kaptak arra,…
A baromfiólak szigetelése
A baromfiágazat mára a világ legtöbb országában teljes termékpályát átfogó, erősen koncentrált, iparszerű tevékenységgé vált, melyhez a korszerű…