fbpx

Gombákról és gombatoxinokról a szakértőtől!

Írta: Sándor Ildikó - 2020 május 13.

A baromfifélék gombatoxinokra való érzékenységét minden vizsgált faj esetében rendkívül sok irodalmi adat bizonyítja, most pedig Online előadáson is meghallgatható, 2020. május 14-én., csütörtökön 14 órától.

Az elmúlt időszakban elvégzett 54 toxikus anyag nagypontosságú meghatározását biztosító Alltech 37+ vizsgálatok során rendre 4-5 toxikus anyag alacsonyabb vagy magasabb szintjét mértük, széles teret adva ezzel a korábban megbeszélt interakciókra.

Az Alltech online előadásának során a toxikus takarmányok etetésének hatásait vizsgálják broilerekre, szülőpár, tojó- és pulykaállományokra. Az idevonatkozó kísérleteknél az ezen a területen a legnagyobb szakmai értékkel bíró élőállat tesztek közül azokat válogatták össze, amelyekben a publikált irodalom szerint a Mycosorb hatékonyságát is tesztelték.

A mikotoxinok a különböző baromfifajok esetén is komoly kieséseket okoznak. Jó hír, hogy extrém esetek kivételével, szakmailag megalapozott mikotoxin-stratégiára alapozva és helyes toxinkötő választással mindez nagyrészt megelőzhető.

Az előadó Dr. Nochta Imre

Az Alltech szakmai és értékesítési koordinátora, állatorvos; toxikológus; az Állattenyésztési Tudományok Doktora (PhD).

Üzemi állatorvosként szerzett közel 10 éves gyakorlati tapasztalattal, 1990-ben került a takarmányiparba. Globálisan működő, piacvezető takarmányipari cégek nemzetközi fejlesztési szakember csapatának aktív tagjaként, részese volt az új, a termelés hatékonyságát gazdaságosan javító megoldások kidolgozásában, gyakorlati bevezetésében és alkalmazásában.

 

Csatlakozzon Ön is Dr. Nochta Imre legújabb előadásához! Itt regisztrálhat!