Zalai Hírlap – Átmenetileg szünetel a vágás a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-nél

Írta: Szerkesztőség - 2013 március 26.

Zalaegerszeg, 2013. március 26., kedd (MTI) – A baromfipiac és a költségek kedvezőtlen alakulása miatt határozatlan ideig szünetel a vágás Pacsán, a Zalai Baromfifeldolgozó Kft.-nél – írta keddi számában a Zalai Hírlap.

 

 

A társaság a vevőkör megtartása érdekében az értékesítést továbbra is folytatja.

A pacsai feldolgozóban jelenleg részleges a foglalkoztatás, a dolgozók egy részét szabadságolták, a többieket pedig az értékesíthető áru mennyiségének függvényében látják el munkával.

Szép Imre, a társaság ügyvezetője a lapnak elmondta, hogy tárgyalásokat kezdtek a feldolgozó létesítéséhez szükséges beruházást hitelező bankkal, a megyei kormányhivatal munkaügyi központjától pedig munkahely megtartó támogatást próbálnak kérni.

Az ügyvezető szerint az idén már alacsonyabbak lesznek a takarmányárak, s ha kiderül, hogy ismét érdemes pulykavágással és feldolgozással foglalkozni, akkor szükség lesz a pacsai üzemre, a sárvári Sága ugyanis áprilisban beszünteti a pulykavágást, így a Dunántúlon a pacsai lesz az egyetlen pulykafeldolgozó.

A Zalai Baromfifeldolgozó Kft. 1,5 milliárd forintos zöldmezős beruházással, mintegy 625 millió forint pályázati támogatással valósult meg, a termelés 2011 novemberében kezdődött el a 170 főt foglalkoztató négyezer négyzetméteres üzemcsarnokban.

 

 

MTI 2013. március 26.