Gombatoxinok a malac takarmányokban
Megszámlálhatatlan kiváló tanulmány és tudományos cikk készült a mikotoxinok témakörében.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreMegszámlálhatatlan kiváló tanulmány és tudományos cikk készült a mikotoxinok témakörében.
Állattartó telepeinknek az utóbbi években számos kihívással kellett megküzdeni, s ez a kijelentés jelen időben is igaznak bizonyul.
A korszerű szerves trágyák által nyújtott tápanyag-utánpótlásról több alkalommal szóltunk az Agrárágazat hasábjain, legutóbb például az olasz eredetű, granulátum formában kínált egyik neves márkáról.
Egy hagyományokkal rendelkező vásárba csöppentem bele Kiskundorozsmán, ahol a közel 200 résztvevő többsége már tudta, hogy mire számíthat.
Mit érdemes röviden tudni a Perstorp cégről?
Az ökológiai állattartásba kerülő feldolgozott takarmányok előállítása több ponton eltér a szokványos takarmányoktól, a szigorú előírások azonban biztosítják az állatok egészséges, szermaradványoktól, GM-forrásoktól, hozamfokozóktól, és egyéb káros anyagoktól mentes takarmányozását.
A családi gazdaságok és kisüzemek helye, szerepe a sertés termékpályák fejlesztésében címmel tartott tanácskozást február elején a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT).
Mikroklímán az istállók levegőjének fizikai, kémiai és mikrobiológiai állapotát és ezen tényezők folyamatos változóját értjük.
Tejtermékeik, gabonáik külföldön és itthon egyaránt keresettek, eredményeiket pedig a szakma is évek óta elismeri.
A zöldtakarmányok döntő többségét tartósított takarmányként (szilázsok, széna) használjuk fel.