Sertésistállók mikroklímája
Mikroklímán az istállók levegőjének fizikai, kémiai és mikrobiológiai állapotát és ezen tényezők folyamatos változóját értjük.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreMikroklímán az istállók levegőjének fizikai, kémiai és mikrobiológiai állapotát és ezen tényezők folyamatos változóját értjük.
Tejtermékeik, gabonáik külföldön és itthon egyaránt keresettek, eredményeiket pedig a szakma is évek óta elismeri.
A zöldtakarmányok döntő többségét tartósított takarmányként (szilázsok, széna) használjuk fel.
A magyarság számára már a honfoglaláskor is fontos szerepet töltött be a marhahús, a szarvasmarha tenyésztés, illetve kereskedelem.
Néhány évvel ezelőtt még sokan meghökkenve értesültek arról, hogy egy állattartó telepen vagy vágóhídon egy kiskapacitású hullaégető berendezéssel oldották meg a keletkező állati hulla és hulladék kezelését.
Hazánkban a tejtermelésre történő szakosodással párhuzamosan szorult ki a tehenek takarmányadagjából a fű és vette át a helyét a silókukoricára alapozott monodiétás takarmányozás.
A mogyoródi UniverZoo-Üzleti és Élménypark adott otthont a hazai sertéstartás jövőbeni lehetőségeinek bemutatására.
Az állattenyésztés sajátosságai az ökológiai gazdálkodásban.
A tejtermelők válságos helyzetéről jó két év óta sokat hallani idehaza és unió szerte egyaránt.
A hazai haszonállat-tartás területén a gazdák körében még nem igazán elterjedt a biogazdálkodás.