Miért romlanak a termőtalajok?
A szerves anyag tartalom csökkenése minden esetben, amikor művelésiág-váltás történik, szinte azonnal elkezdődik (pl.: gyepből vagy erdőből szántó…
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA szerves anyag tartalom csökkenése minden esetben, amikor művelésiág-váltás történik, szinte azonnal elkezdődik (pl.: gyepből vagy erdőből szántó…
Az elmúlt évtizedben egyre több és több vészjósló hír jelenik meg arról mekkora veszélyben van a föld édesvíz készlete a szélsőséges időjárás miatt, valamint az esetleges terrortámadások miatt.
Fókuszban a tehén és a bendő energiaellátottsága.
Természetes alapanyagok, környezetbarát és hatékony termékek, technológiák a biológiai és integrált növényvédelemben a szőlő- és gyümölcságazatban
Vázlatos körkép a világról, Európáról és benne hazánkról
Az egészséges termőtalaj olyan különleges rendszer (ökoszisztéma), ami önműködő módon, a saját rendje, törvényei, a saját életereje által, természetesen képes a növényeket ellátni.
Lehetőségek, buktatók és irányok a 21. századi talajerő-gazdálkodásban.
A talaj legfontosabb lényegi tulajdonsága a termékenység, amit a talajélőlények összetétele és a talajélet minősége, működőképessége határoz meg.
Az 1980-as évek óta több magyarországi egyetem is vizsgálja a bodrogkeresztúri bányaüzem riolittufa ásványvagyonának mezőgazdasági felhasználásának a lehetőségeit.
Talajunk központi és meghatározó szerepe a gazdálkodás minőségében és sikerében, mondhatjuk, nem szabad, hogy kérdés legyen a mezőgazdálkodók számára.