Környezet- és takarmánybiztonsági kutatásokkal a biztonságos élelmiszer alapanyag előállításért
A biztonságos élelmiszer alapanyagok és élelmiszerek előállítása napjaink egyik kulcsfontosságú problémája.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA biztonságos élelmiszer alapanyagok és élelmiszerek előállítása napjaink egyik kulcsfontosságú problémája.
Novodomszky Éva, a köztelevízió népszerű műsorvezetője jótékonysági nagy-követként segíti ettől az évtől a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programját, melybe e hónap végéig várják önkormányzatok és társadalmi szervezetek jelentkezését.
A belső piacon 43 százalékkal sikerült visszaszorítani a tejtermék importot, a külföldiek helyét a hazai termékek foglalták el.
A biztonságos, növényvédőszer-maradványtól mentes élelmiszerek előállításában jelentős szerepe van a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamarának.
A BioFach nemzetközi biotermék szakvásáron 16 magyar kiállító 100 négyzetméteren csaknem 500 terméket mutat be, a többi között feldolgozott gabonatermékeket, gyógynövény-szárítmányokat, bioborokat és biokozmetikumokat.
Az amerikai szenátus 62:32 arányban megszavazta kedden az öt év alatt csaknem ezermilliárd dollár elköltéséről rendelkező farmtörvényt.
A mezőgazdasági és élelmiszeripari ágazatban, valamint az elosztó hálózatok esetében is meg kell határozni a létfontosságú létesítmények körét 2014. január 1-jétől.
Ingyenes szemináriumokat szervez a kézműves élelmiszerek termelőinek országszerte több városban az Élelmiszerklub Alapítvány.
Élelmiszergyártó és forgalmazó óriáscégek tesztelik a magyar világszabadalom alapján egy sződi üzemben gyártott új szójakészítményt, amelynek beltartalma megegyezik a sertés, vagy a marhahúséval, de jóval olcsóbb.
Rekordmennyiségű, 1,424 millió hektoliter sört főzött tavaly a csehországi Budvar sörgyár.