674 tonna élelmiszer 15 év alatt
„…az élelmiszertermelés helyi fejlesztése ad gyógyírt az éhezésre.”
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre„…az élelmiszertermelés helyi fejlesztése ad gyógyírt az éhezésre.”
Viber matricák, online konferencia, fellobogózott híd, kamionok…
Drágult a gabona, olcsóbb lett a cukor.
A növényi olajok és a tejtermékek nyomták meg a FAO élelmiszerár-indexét, míg a hús és rizs ára csökkent.
A keleti sertéshús-termelés visszaesése piacokat nyit meg a termelőországok előtt – és versenyt is.
Élelmiszerpiac: egyszerre spájzol, egyszerre túltermel az élelmiszerpiac.
Miközben Kínában már mérséklődik a koronavírus-járvány terjedése, a mezőgazdasági piacok jellemzően áreséssel reagálnak a fogyasztásváltozásra.
Hő- és stressztűrő, jó betegségtűrésű hibridek – ez a Gabonakutató válasza a klímaválság kihívásaira.
A magyarországi Sárvári-család három nemzedéke évszázados nemesítői munkával világszinten páratlan burgonyafajtákat alkotott, létrehozva a biológiai Perpetuum mobile-t, azaz örökmozgót.
A genetikailag módosított növényekkel kapcsolatos, évek óta folyó vitához szólt hozzá a New York Times vezető amerikai lap az elmúlt évek GMO-val kapcsolatos tapasztalatai összefoglalásaként.