Gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakirányú továbbképzés indul a Szent István Egyetemen
A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú képzés indul 2019. februárban.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán gyümölcs- és zöldségfeldolgozó szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú képzés indul 2019. februárban.
Nincs munkáskéz, akadozik a feldolgozás, van árudömping és olyan időjárás, amilyenben tervezni és lassan termeszteni is alig lehet.
Évente átlagosan 1,3 kg szilvát fogyasztanak a magyarok, olvasható a NAK honlapján.
Hazánk az Európai Bizottságnál a termelési támogatás kiterjesztését kezdeményezte kivi- és fügetermesztésre.
A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete 2014-ben fogott bele a meggybor előállítási folyamat kidolgozásába
Stuttgartban rendezik meg a hagyományos nemzetközi szakvásárt, amely a bor-, gyümölcslé- és likőrágazat egyik legnagyobb technológiai, fejlesztési seregszemléje
Hazánkban az agrárerdészeti rendszerek a mezőgazdasági alkalmazása annak ellenére kevésbé elterjedt, hogy számos előnyt jelen a gazdálkodók számára.
Idei évben a hazai szilvatermés átlagosnak mondható, mintegy 60-65 ezer tonna gyümölcsöt takaríthatnak be a gazdálkodók.
Fontos tennivaló kertünk talaját feltölteni hasznos talajbaktériumokkal, így jobb minőségű termésre, a betegségekre kevésbé fogékony növényekre…
Az elmúlt évekhez hasonlóan közösen szervez almafogyasztást ösztönző kampányt az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a FruitVeb Zöldség – Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.