Környezetbarát növényvédelem kezdő biogazdáknak
Az elmúlt évszázadok paraszt-kertjeiben a biológiai gazdálkodás alapjai már ismertek voltak: komposzt, szerves trágya, vegyes kultúrák és a természetes növényvédelem formájában.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreAz elmúlt évszázadok paraszt-kertjeiben a biológiai gazdálkodás alapjai már ismertek voltak: komposzt, szerves trágya, vegyes kultúrák és a természetes növényvédelem formájában.
2017. április 21-én 18 szilvafajta aszalt mintáit ismerhették meg szakértők és aszalt szilva kedvelők.
A Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület szervezésében 2017. március 9. és 10.-én Szegeden megrendezett III. Zsendülés Kertészeti Konferencia kapcsán Rácz József elnökkel beszélgettem, aki többek között elmondta, hogy minek kapcsán vágott bele három éve a konferencia megszervezésébe.
Az utóbbi években gyakran találkoztam azzal a jelenséggel, mely abban nyilvánul meg, hogy érés előtt egyszerűen összetöppednek a szőlő bogyói, és gyakorlatilag a termés nagyobb része megsemmisül.
Kertészeti különszám a zöldség- és dísznövénykultúrák növényvédelméről, hatékonyságjavító tippekkel.
A Vidékfejlesztési Program forrásainak már a 80 százalékát meghirdették; a gazdáknak most kell lépniük, ha európai uniós támogatást szeretnének.
Egyedi hatóanyagot tartalmazó atkaölő permetezőszer szőlőben és gyümölcsösben, kukoricavetőmag-előállításban, szójavetőmag-termesztésben, továbbá hajtatott paradicsom, tojásgyümölcs és szamócakultúrákban, valamint hajtatott és szabadföldi dísznövényekben, hosszan tartó hatással.
A metszési és szőlőművelési technológiák fejlődésével napjainkban egyre elterjedtebbé válnak az elektromos eszközök.
A szervestrágyázásra minden évben szükség van, hiszen a gyümölcsök elég sok tápanyagot felhasználnak, és nagyon kimerítik a talajt.
A vízvizsgálat jelentőségét sokan alábecsülik, pedig az öntözővíz minősége alapvetően meghatározza a termesztett növények minőségét, és a termesztés költségét is.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.