fbpx

Mindenki másképp csinálja – de Ön hogyan?

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 21.

Hosszú távú, a nemesítés fejlesztését, erősítését célzó kutatás indul Magyarországon. Közben a FruitVeb továbbképzésre hívja a szántóföldi és kertészeti ágazat szereplőit.

 nemesítés

Negyedóra a távlatokért

Kérdőíves felmérést indít az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) a magyarországi szaporítóanyag-felhasználási szokások, stratégiák, választást segítő tényezők megismeréséért. A kutatás célja – hosszabb távon – a hazai nemesítést elősegítő szabályozási és támogatási környezet kialakítása. Az AKI arra kéri szántóföldi és/vagy kertészeti növénytermeléssel foglalkozó gazdákat, gazdaságvezetőket, hogy a – csupán 15 percet igénylő – kérdőív kérdéseire adott válaszok mellett mondják el véleményüket, javaslataikat.

nemesítés

Télvégi továbbképzés Algyőn

A kertészeti ágazatot érintő hír még, hogy a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács Zöldségtermelők téli továbbképzése címmel szakmai napot rendez az algyői Levendula Hotelben február 27-én. A rendezvény idén a zöldségkultúrák növényvédelmére valamint tápanyag-utánpótlására és szabadföldi kultúrák esetében a talajerő fenntartásra fókuszál. Az eseményen a hajtatással és a szabadföldi zöldségtermesztéssel foglalkozó termesztők és szaktanácsadók is egyaránt képet kaphatnak a szakterületen zajló kutatás-fejlesztés legújabb eredményeiről, valamint azok gyakorlati alkalmazhatóságáról.

(forrás: FruitVeb)