Miért romlanak a termőtalajok?
A szerves anyag tartalom csökkenése minden esetben, amikor művelésiág-váltás történik, szinte azonnal elkezdődik (pl.: gyepből vagy erdőből szántó…
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA szerves anyag tartalom csökkenése minden esetben, amikor művelésiág-váltás történik, szinte azonnal elkezdődik (pl.: gyepből vagy erdőből szántó…
A termőtalajok minőségének gyorsuló romlása egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. A tendencia többek között az elmúlt 5-6 évtizedben folyó…
Azt gondolnánk, hogy számos kockázati tényező ellenére a mezőgazdaság, különösen a betakarítás vonatkozásában számokból, adatokból kalkulál….
Az intézet egyik meghatározó kutatási feladata, hogyan lehet minél kevesebb egy főre jutó vízmennyiségből mind kisebb területen, minél több ember számára megtermelni az élelmiszert.
Veszélyben a magyar mezőgazdaság piaci helyzete, versenyképessége, ha a legrövidebb időn belül nem lép előre az ország az öntözés terén.
Hazánk földrajzi elhelyezkedése miatt időjárásunk nagyon változó, ezért a szárazgazdálkodásra alapozott mezőgazdasági termelés hullámzó gazdasági eredményt mutat.
Jelen világunk mezőgazdasági termelése olyan versenyhelyzetet idéz elő, amely a gazdálkodókat a hozam és a minőség folyamatos növelésére sarkallja.
Az Európai Unió részéről, az utóbbi időben egyre fontosabb szerepet tölt be a vizek védelme, és az olyan vízellátási megoldások alkalmazása, amelyek alacsony környezeti hatással járnak, olvasható a NAK honlapján.
A kisebb magyar gazdaságok jellemzője a földterületek széttagoltsága. Ez azt jelenti, hogy a gazda földjei több darabban, egymástól távol eső…
E-mail: [email protected]
Weboldal: https://www.kite.hu/
Telefonszám: +36-54/480-401
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.