Az időjárás és az import is sújtja a hazai paprika és paradicsom termelőket
Csaknem 1.500 hektáron termelnek hajtatott paradicsomot és paprikát Magyarországon a gazdálkodók.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreCsaknem 1.500 hektáron termelnek hajtatott paradicsomot és paprikát Magyarországon a gazdálkodók.
Új, piacképes magyar zöldségfajták nemesítését kezdték meg a ZKI Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt.-nél.
Rosszul kezdődött a szezon a hajtatott paprikát és paradicsomot termelők számára.
A dinnye mellett a magyar alma, paprika és barack vásárlása, fogyasztása érdekében is indul népszerűsítő kampány 2013-ban, a szakmai előkészítő munka a Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) a napokban kezdődött el.
Az idén összesen egymilliárd forint jut a magyarság számára kiemelkedően fontos helyi, megyei, valamint nemzeti értékek, köztük a hungarikumok megóvására,
Óriási érdeklődés mellett tartották meg a magyar paprika napját az eddig is a paprika hazájának tekintett Szentesen.
A különleges, egyedi, jellegzetes, csak Magyarországra jellemző termékeket hungarikumoknak nevezzük, minőségük és hírnevük megőrzése egyaránt fontos a termelőknek.
A paprika tápanyagigényes növény, tápanyag-utánpótlása terén azonban bizonyos ellentmondást tapasztalható.
Bár talajaink általában káliummal jól ellátottak, mégis a nagy káliumigényű kertészeti növényeket célszerű káliumtrágyázásban részesíteni annak érdekében, hogy termőképességük de mindenek előtt a termésminőségük kielégítő legyen.