Genetikai tartalékok a sertéstenyésztésben
A hazai nagyüzemek vezetői szerint akkor fog ismét nőni a sertésállomány, ha nyereséges lesz a termelés, vagyis ismét megéri sertést tartani.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA hazai nagyüzemek vezetői szerint akkor fog ismét nőni a sertésállomány, ha nyereséges lesz a termelés, vagyis ismét megéri sertést tartani.
Az ezredforduló óta 40%-kal csökkent a sertésállomány, a kocáké még súlyosabb arányban.
A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy bevezetésével is a sertésállomány és a sertéshús belföldi fogyasztásának növelését igyekszik támogatni a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).
Az afrikai sertéspestis ellen Kárpátalján foganatosított intézkedéseket vitatta meg csütörtökön Ungváron az ukrajnai megye állami állatjárványügyi rendkívüli bizottsága.
Új védjegyet vezet be a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), illetve a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a magyar sertéshús minőségének garantálására.
A családi gazdálkodóknak köszönhetően a világon mindenhol újraélednek az évszázados termelési hagyományok.
Magyarországon jelenleg nincs afrikai sertéspestis járvány és a hatóságok mindent megtesznek azért, hogy ez így is maradjon.
Önálló nemzeti standdal és 13 magyar élelmiszeripari cég részvételével mutatkozik be Magyarország a tokiói FOODEX-en.
Kenderes, 2014. március 3. Szpisják Imre gazda és Béla nevű, magyar rekorder sertése Kenderesen 2014. március 3-án.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
This website uses Google Analytics to collect anonymous information such as the number of visitors to the site, and the most popular pages.
Keeping this cookie enabled helps us to improve our website.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.