A magyar szürkemarha keresztezéséről
Régi időkben közismert volt, ma egyre többen fedezik fel újra, hogy a magyar szürkemarha húsa kiváló.
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreRégi időkben közismert volt, ma egyre többen fedezik fel újra, hogy a magyar szürkemarha húsa kiváló.
Szakmai nap keretében hivatalosan is megnyílt pénteken a második Szürkemarha Vigadalom a fővárosi Vajdahunyadvárban.
Kíváncsiság, figyelem és elegancia jellemzi a szürke marhát.
A közel méteres szarvú, fekete farokbojtú- és fül szegélyszőrű szürke szarvasmarhánkra, „ókulás” szemű daruszín bikáinkra legalább oly büszkék vagyunk, mint mangalicánkra vagy pulikutyánkra.
A hazai marhahúskínálat több mint felét a tejhasznosítású selejt tehenek adják.
Ha Közép-Európa domborzati térképére tekintünk, szembeötlő a két hatalmas „ölelő kar” a Kárpátok és az Alpok, mely befoglalja a „Dunán innent és a Dunán túlt”.
A tejtermelők válságos helyzetéről jó két év óta sokat hallani idehaza és unió szerte egyaránt.