A biztonságos megoldás a ZnO- és antibiotikum-mentes takarmányozásra
Miután az Európai Bizottság 2017. június 19-én megszavazta a cink-oxid állatorvosi céllal történő alkalmazását, a tagállamok öt évet kaptak arra,…
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreMiután az Európai Bizottság 2017. június 19-én megszavazta a cink-oxid állatorvosi céllal történő alkalmazását, a tagállamok öt évet kaptak arra,…
Az állatok csak akkor tudnak genetikai képességüknek megfelelő szinten, egészségesen, és gazdaságosan termelni, ha…
Az ember által létrehozott gabonanövény, a tritikálé egyesíti a búza és a rozs tulajdonságait.
A FAO nemrégiben kiadott egy jelentést a takarmányozásban használt probiotikumok előállításáról, hatásáról és szabályozásáról („Probiotikumok az állati takarmányozásban” címmel).
A szarvasmarhatartásban, a húsmarhatartásban, a marhahízlalásban és a tejelőállomány tartásában is a termelési eredmények, árbevételi oldalról a maximumra, míg a termelési költségek vonatkozásában a minimumra való törekvés a jellemző.
A tejtermelő szarvasmarha-ágazat gazdaságosságát jelentősen befolyásolja az állomány egészségi állapota, a tartás, takarmányozás hibáira visszavezethető anyagforgalmi zavarok.
Fontos az anyajuhok felkészítése a termékenyülésre; takarmányozásuk kritikus időszakának tekinthető a választástól a termékenyülésig tartó időszak.
A cikk megírásakor április közepén jártunk, de már több nap mérhettünk 25 °C-ot meghaladó legmagasabb hőmérsékletet.