Tényleg ezért fogunk éhezni pár év múlva?
A világon megtermelt élelmiszer 60(!) százaléka kukába kerül: pazarlóan kidobjuk vagy ügyetlenül tönkretesszük
Hírlevél
Nem akarsz lemaradni a mezőgazdaság cikkeiről? Add meg az e-mail címed, és mi elküldjük neked a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélreA világon megtermelt élelmiszer 60(!) százaléka kukába kerül: pazarlóan kidobjuk vagy ügyetlenül tönkretesszük
Mi mindent tett, vagy tenne meg azért, hogy minél nagyobb legyen a terméshozama?
A leghatékonyabb gazdálkodás megvalósítása a cél.
Fontos lehetőséget nyújt számunkra a növény élettani folyamatainak és a termesztés gazdasági sikerességének befolyásolásában.
A gyümölcsfák a tápanyagot közepesen hasznosító növények csoportjába tartoznak, így tápanyagellátásuk szintje több évi termésátlagot és gyümölcsminőséget befolyásol.
A szántóföldi zöldségtermesztés nagy előnye, hogy rövid tenyészidejének köszönhetően a búzatermesztéshez képest többszörös hasznot jelent, hisz egy szezonban többször is betakarítható.
A starter trágyák a kezdeti fejlődéshez nélkülözhetetlen foszforellátásra alapoznak.
A napraforgó hazai, mintegy másfél évszázados története nem csak a termeszthetőség alkalmasságát igazolja.
A lucerna a kukorica mellett legfontosabb takarmánynövényünk.