Egyetem

Az Agrovirtus egyetemi digitális agrártechnológiai verseny idén is várja az ambiciózus agrárszakos hallgatókat.
Gyommentesség, növényvédelem a napraforgó termesztésben
Az AGRYA a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve pályázatot hirdet ingyenes belföldi szakmai tanulmányútra az agrár-felsőoktatásban tanuló hallgatók számára 2019. április 12-14. között.
A hazai munkaadók mellett nemzetközi cégek és kiállítók is várják a lelkes frissdiplomás szakembereket és pályakezdőket a kiállításon.
Még nem késő jelentkezni a Kukorica és Búza Konferenciasorozat második állomására
A szakemberek lelkiismerete megszólította a gazdákat a mezőgazdasági növények környezetbarát termesztésére.
Az Agrovirtus Magyarország első digitális-agrártechnológiai versenye, aminek célja, hogy a fiatalokat gyakorlatorientáltan ismertesse meg az agrárvállalatok világával.
A rektort szenátusi javaslattétel alapján, az emberi erőforrások miniszterének felterjesztésére nevezte ki a köztársasági elnök.
A Pekingi Agrártudományi Egyetem, valamint a Kínai Agrártudományi Akadémia négy munkatársa látogatást tett május 12-én a NAIK Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének Újfehértói Kutató Állomásán.
Egyértelműen és az elmúlt években dinamikusan erősödik az agrárképzés iránti kereslet Magyarországon, ami arra utal, hogy nemcsak az állami oktatás, hanem a hallgatók is bíztató perspektívát látnak az ágazatban.
Az elméleti és a gyakorlati képzést, valamint a tanácsadói szervezetfejlesztést érintő együttműködésben állapodott meg a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a NAK.