A legelőnkénti hasznosítás nélkülözhetetlen feltétele a jó fűminőség, amihez szükséges az optimális talaj, ami csak jó vízellátottság, és jó tápanyag-visszapótlás esetén alakul ki.
20 hektáron 50-60 ezer látogató 25 országból!
2018-tól nagy változások várhatóak a lóútlevél-kiadás rendjében.
Ez az anyagforgalmi zavar főleg a laktáció elején alakul ki.
Tavaly év elején lépett életbe a módosított földforgalmi törvény.
A lovak járását és annak képzőművészeti bemutatását kutatták a Kiskunhalasi Fazekas Mihály általános Iskola diákjai.
Elmosta az eső, de onnan folytatják, ahol abbahagyták.
Népünk lovas kultúrája az egyik legmélyebben gyökerező és legrégebbre visszanyúló hagyományunk.
Magyar szürke szarvasmarhák, bivalyok, racka juhok és nóniusz lovak legelnek a debreceni Nagyerdőben, ahol szombaton nyitották meg a Magyar nemzeti parkok hetét.
Egyhónapos, eseménytelenül, rendben lezajlott karanténozás után kilenc lovat (3 mént és 6 kancát) indítottak ma délután Kínába, új tulajdonosaikhoz. A lovakat Frankfurtban teszik repülőre. A 9 kiválasztott ló Kínában is szigorú karanténban tölt majd egy hónapot, mielőtt új gazdáikhoz kerülnek.
Csaknem egy éves előkészítést követően, február elején megkezdődhet a magyar tenyész- és versenylovak szállítása Kínába.
A XXII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok lótenyésztési bemutatója az utóbbi években a Mezőhegyesen kitenyésztett fajtákra, azaz a Furioso-North Star - ra, a Gidránra, és a Nóniuszra terjed ki, kiegészülve a lipicai fajtával.
Emlékeztetett arra, hogy a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft. és a Mezőhegyes Állami Ménes Kft. 2014 óta tartozik a Földművelésügyi Minisztérium felügyelete alá, míg a szilvásváradi Állami Ménesgazdaság már korábban is a szaktárcához tartozott.
Esernyő alatt kezdődött és ragyogó sikerrel ért véget a XXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok április utolsó hétvégéjén Hódmezővásárhelyen, mely az állattenyésztő szakma összefogásának legszebb és legnagyobb hazai példája volt idén is.
A magyar állattenyésztés versenyképességének egyik kulcsa, hogy a tenyészállatok genetikai képességén túl milyen tartástechnológiát alkalmaznak a gazdálkodók.
Sánta Dávid (hátul) és segítője Kisbárkány határában 2014. március 28-án bemutatja hogyan kell lóval szántani.
Két ütemben, összesen két és fél milliárd forintot fordítanak a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok fejlesztésére, a társaságot a Dunántúl legjelentősebb lovasközpontjává alakítják - mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Bábolnán sajtótájékoztatón.
Magyarország legnagyobb vidéki, 1,65 milliárd forintos lovas beruházása kezdődik Szilvásváradon - jelentette ki Fazekas Sándor a lovas- és rendezvényközpont alapkőletételén hétfőn.
A kormány 325 millió forinttal támogatja a Kincsem.
A lovas szolgáltatáshoz használt lónak legalább négyévesnek, de ha a szolgáltatást fogyatékosok veszik igénybe, illetve ha a szolgáltatás lovas terápia, akkor minimum ötévesnek kell lennie - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amelyet a kormány honlapján tettek közzé.