természet

Jobb, de legalább a korábbiakhoz hasonló terméseredményeket szeretne mindenki elérni költség- és energiahatékonyan.
Szellem almák „teremtek” a fákon az időjárásnak köszönhetően.
A felhívás célja a területi vízvisszatartás elősegítése, illetve a felszíni és a felszínalatti víztesteket érő terhelések, szennyezések csökkentése, megakadályozása
Mintegy 36 milliárd forint jut élőhelyek rekonstrukciójára a nemzeti park igazgatóságok révén a 2020-ig terjedő európai uniós pénzügyi időszakban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében
Megjelent az Európai Bizottság 2019/16 végrehajtási határozata
Az iskolakert nyitottságra, türelemre, felelősségvállalásra, öngondoskodásra nevel, felkelti az igényt az egészséges táplálék iránt.
A szakemberek lelkiismerete megszólította a gazdákat a mezőgazdasági növények környezetbarát termesztésére.
A projektek együttes költségvetése meghaladja a 10,5 milliárd forintot.
Hiába vonzó, de a gyakorlatban drágább, vagy több időt vesz igénybe a tudatos vásárlói magatartás.
A megállapodás 235 vizes élőhelyekhez kötődő madárfajt oltalmaz a dél-afrikai pingvintől az északi tengeri lundáig bezárólag, köztük hazánk valamennyi vízimadarát is.
Gondolta volna, hogy évente megközelítőleg 20 kg/ha magnézium mosódik ki talajainkból, amire a növényeknek égető szüksége lenne? Ez óriási mennyiség – ha hiányzik.
Időben meghozott döntések szükségesek az éghajlatváltozás káros következményeinek mérsékeléséhez.
Hazánkban a farkas fokozottan védett faj, s a vadgazdálkodást is segíti. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén egy fiatal hím farkast lőttek le.
A Kárpát-medence Európa egyik legrégebbi mezőgazdasági kultúráját őrzi
Magyarország egykor a dús füvű legelők országa volt – ma azonban sajnos azt kell látnunk, hogy nem jól használjuk kaszálóinkat, legelőinket
Négy kategóriában hirdettek győztest „Az év ökoturisztikai élménye 2018” díjátadón Budapesten, a Larus Rendezvényközpontban.
Az elmúlt évtizedben egyre több és több vészjósló hír jelenik meg arról mekkora veszélyben van a föld édesvíz készlete a szélsőséges időjárás miatt, valamint az esetleges terrortámadások miatt.
Extremitásokat is tartalmaz a szeptember végén kiadott Magyarország Nemzeti Atlasza.
A MIRELITE MIRSA Zrt. július közepén meghívta a sajtó képviselőit az albertirsai üzemébe.
A Föld napja – 2018. április 22. vasárnap!