vitamin

Habár spárganagyhatalomnak számít Magyarország, mégis keveset eszünk belőle.
E termékek szerves molekulái és egyéb összetevői aktivizálják a növényi anyagcsere-folyamatokat, gyorsítva a növények növekedését, fejlődését. A...
Takarmánynövényeink antioxidáns-tartalma
A fele sem igaz – mondhatjuk keserű iróniával a ma mezőgazdaságában termelt zöldségekre-gyümölcsökre...
Már az ajtón kopogtat az egyik legnépszerűbb nyári gyümölcsünk szezonja.
Talajunk központi és meghatározó szerepe a gazdálkodás minőségében és sikerében, mondhatjuk, nem szabad, hogy kérdés legyen a mezőgazdálkodók számára.
Az Európai Unió termőtalajainak 50%-a áll mezőgazdasági művelés alatt, mely tevékenység a talajdegradáció egyik legnagyobb előidézője.
Az etei gazdaság agronómusának az emberek és a növények „nyelvét” is meg kellett tanulnia Komoly küzdelem áll a Komárom megyei Ete-Agro Kft. szakemberei, vezetői mögött, akik stabilizálták és jövedelmezővé tették a község nevét viselő vállalkozást. Horváth Csaba növénytermesztési és növényvédelmi ágazatvezető maga is megerősíti: nemcsak a gazdasági viszonyok változásai és az időjárás szeszélye okoz-okozott folyamatos kihívást. Számára fontos tanulási időszak volt fiatal szakemberként kivívni a mezőgazdaságban veterán szakemberek, a helyi idősebb generáció respektusát, és megtalálni a közös nyelvet mind a kollégákkal, mint az intenzív körülmények között termesztett növényekkel – még ha ez utóbbi még ma is kissé különösen hangzik. Lássuk hát, mit értenek ez alatt Etén!
Az emberi és állati lét egyik legfontosabb feltétele, a levegőn kívül, a táplálék (benne a víz!), amit naponta fel kell venni. Milyen egyszerű és egyértelmű! Gondolhatja...